Ik denk dat dit wel een van mijn favoriete pasta’s is, echt super smaakvol. En low budget door de voorraadkast ingrediënten en restjes die er ingaan. Top!
De basis voor dit gerecht vond ik eens op een ander foodblog: yummy in my tummy. Ik had een restje bloemkool en zocht een recept waar ik dat in kon verwerken. Tegenwoordig hoef ik daar niet meer over na te denken hoor, ik maak deze pasta gráág! Ik eet best heel regelmatig pasta, maar deze staat wel in de top 3.
In mijn voorraadkast en koelkast liggen eigenlijk altijd wel pasta, rozijnen, kappertjes, Parmezaanse kaas en een rood pepertje. Brood ligt altijd wel in de vriezer, dus de basis voor dit recept heb ik altijd wel in huis! Alleen even wat pijnboompitjes en ansjovis kopen en klaar is Kees.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
150 gr pasta (ik gebruik penne)
halve bloemkool, in roosjes
handje pijnboompitten, geroosterd
handje rozijnen, geweld
1/3 rode peper, fijn gesneden
2 tenen knoflook, geperst
half oud broodje, verkruimeld
8 ansjovisfilets, klein gesneden
2 tl kappertjes
2 handjes geraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
Kook de pasta volgens de verpakking. Giet wat olijfolie door de pasta wanneer deze klaar is. Verwarm een pan met olijfolie op laag vuur en bak hier het broodkruim in. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak kort mee. Voeg dan de rozijnen, kappertjes en de ansjovis toe. Bak ook deze kort mee. Doe dan de bloemkool en de pasta erbij. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
Schep de bloemkoolpasta op een bord en bestrooi met de Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Jam jam jam!!
No Comments