Pittige cola kip

6 november 2016

pittige-colakip1

O zo lekker bij de borrel.

Cola kip. Een recept dat jullie graag van mijn site maken. Ik vind het zelf ook altijd een super fijn gerecht. Heel erg makkelijk en iedereen vind die zoete, kleverige kip lekker. Heb jij het al eens gemaakt?

Ik vond het tijd voor een variatie op deze cola kip. Want hoe lekker zou het zijn om ze eens bij de borrel te serveren, in de vorm van pittige kluifjes? Ik besloot het recept wat aan te passen en vooral veel pittigheid toe te voegen. Alleen chili bleek niet voldoende, dus voegde ik ook nog sambal toe. Ook deed ik er een geraspt uitje bij. De saus werd perfect: lekker sticky, zoet en pittig. Ik ben heel enthousiast over deze pittige cola kip!

Wisten jullie dat ik nog een lekker kip gerechtje op mijn blog heb? Sinds jaar en dag is de sticky kip favoriet bij veel mensen, deze staat dan ook altijd in de top 10 van beste bekeken recepten. De foto ziet er niet uit, ik weet het. Ik zal deze eens aanpassen. Maar het recept is wel heel erg goed! Ik ga ze ook weer eens maken, is alweer een tijdje geleden.

Ik vroeg het in mijn vorige berichtje ook al, maar hebben jullie wensen voor recepten in de decembermaand? Ik heb al een aantal leuke en lekkere dingen in gedachten, maar jullie input is natuurlijk hartstikke welkom. Laat je het weten als je iets in gedachten hebt?

 

Dit heb je nodig voor ongeveer 20 pootjes:

1,5 kg kip (tv-sticks, vleugeltjes, drumsticks etc.)

250 ml cola

5 el hete chili

1 grote tl sambal

1 el sojasaus

1 ui, geraspt

2 tenen knoflook, geperst

1 el bruine suiker

 

Zo maak je het:

Het mooiste is als je de kip een paar uurtjes marineert. Roer dan alle ingrediƫnten, behalve de bruine suiker, + wat peper en zout door elkaar en leg de kip hierin. Laat 3 uurtjes marineren. Geen tijd? Je kan ook gelijk beginnen.

Haal de kip uit de marinade (of haal hem zo uit de verpakking) en bak deze aan in een hapjespan. Als ze rondom bruin beginnen te worden voeg je alle marinade en de bruine suiker toe. Leg de deksel op de pan en breng aan de kook. Haal de deksel er weer af en laat het vuur hoog staan. We gaan de saus inkoken, dit duurt een minuut of 15 / 20. Blijf ondertussen goed roeren, de saus gaat aanzetten. Wanneer de saus mooi dik is geworden en je kip is gaar, dan zet je het vuur uit en serveer je de kip direct. Eventueel later opwarmen kan ook!

pittige-colakip

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Boterkoek met speculaas & sinaasappel - Cuisinevansabine.nl 17 december 2017 at 15:56

    […] dus waren en sowieso al lekkere dingen in huis. Wat ik wel maakte waren tomaatjes met mozzarella en pittige cola kip. Altijd […]

  • Geef een reactie