Pittige oude kaassalade

11 november 2016

oude-kaassalade3

Een heerlijk smeerseltje voor op toast.

Koop jij wel eens een pittige oude kaassalade? Ik koop deze af en toe bij de Lidl, heerlijk vind ik hem. Vandaag deel ik een recept met jullie zodat jullie het zelf kunnen maken!

Ik besef me heel goed dat ik jullie afgelopen twee weken een beetje overspoelt heb met recepten voor hapjes. Nu is het zo dat deze recepten een beetje een ondergeschoven kindje waren op mijn blog, en ik vond dat ze wel iets meer in de spotlight mochten komen. Zeker met de feestdagen in het verschiet! Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik op dit moment ook weer een beetje een te volle agenda heb. Ik heb weinig tijd om te koken, waarbij dat ook nog eens overdag moet gebeuren omdat het ’s avonds te donker is om te fotograferen. Dit maakt het ontzettend lastig om even een recepten voorraadje op te bouwen. Zo wil ik al een paar weken lang een lekker recept voor pompoenrisotto met jullie delen, maar elke keer eet ik het te laat en kan ik geen foto meer maken. Maar beloofd, deze komt eraan.

Ook zal ik de aankomende weken wat meer reviews met jullie delen. Ik heb allerlei leuke dingen opgestuurd gekregen, zoals het boek Foodless van Carlijn Broring, de Pluk van Rizz, heerlijke gourmet / barbecue sauzen van bbq-sausjes en een mooi pakket van de Kroon op het werk. Zo veel leuke en lekkere dingen om te delen, zo weinig tijd om het uit te schrijven. Jullie hebben zelfs mijn Cuba verslag nog niet gehad! Het gaat komen, echt.

Goed, ff terug naar die pittige oude kaassalade. Misschien heb je er nog nooit van gehoord en denk je hè wat?! Ik kan je vertellen dat dit echt heel erg smakelijk is. Lekker pittig door de chili en een goede kaassmaak doordat je oude kaas gebruikt. Het is super simpel om te maken en super snel klaar. Ik had deze pittige oude kaassalade meegenomen naar mijn oom en tante, die vonden hem heerlijk! Mijn moeder niet, die vond het niks. Tja, smaken verschillen. Gelukkig vond ze de tomatentapenade en de knoflookboter wel lekker!

 

Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:

100 gr geraspte oude kaas naar keuze

1 sjalotje, heel fijn gesnipperd

20 zilver uitjes, doormidden

2 el yoghurt mayonaise

2 el crème fraiche

4 el hot chili

1 tl sambal

 

Zo maak je het:

Niet al te ingewikkeld. Roer alle ingrediënten door elkaar en smeren maar! Proef wel voordat je de sambal toevoegt even hoe pittig je salade is, misschien is jouw chili een stuk heter dan de mijne. Proef nog wat peper en zout toe.

Wat is ‘koken’ toch leuk.

knoflookboter3

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Dylano 28 oktober 2018 at 06:04

    Is 4el hot chili niet een beetje teveel?

  • Geef een reactie