Pittige visstoof in tomaat

22 juni 2015

Visstoof

Mag ik nog een bordje?

Ik ben op dieet. Het zal er al even aan te komen maar nu is het dan echt zo ver. Onder begeleiding van Tom Wallet, TomFit PT, probeer ik wat strakker in mijn velletje te komen. Tom heeft precies bepaald hoeveel calorietjes ik per dag in mijn mond mag stoppen, gecombineerd met de hoeveelheid beweging per dag. Per dag mag ik 1350 calorieën eten, en ja, dat vind ik best heel erg weinig! Ik ben zo gek op lekker eten en lekker drinken, ik moet echt mijn best doen om het te halen. Maar goed, ik ben op de goede weg want de eerste centimeters zijn er af.

Maar wat eet je nou zoal wanneer je op dieet bent? Ik probeer gerechten met veel koolhydraten en vetten te vermijden, eiwitten eet ik juist extra. Dit betekent veel eieren, kwark en kip. Maar wist je dat er in vis ook veel eiwitten zitten?

Daarom nu maar eens een heerlijk visgerecht. We hebben er echt van gesmuld. De ingrediëntenlijst lijkt misschien wat lang, maar veel ingrediënten zijn kruiden (bezuinig hier niet op en zet ze gewoon in je kastje, komt altijd van pas!) en goedkope(re) groenten. De vis haal ik in diepvrieszakken, dus dat zijn de kosten ook niet. Je hebt voor dit recept geen rijst of pasta o.i.d. nodig, er zit al zoete aardappel en kidneybonen in.

Dit gerecht bevat ongeveer 425 kcal per persoon, en dat is best goed voor een avondmaaltijd! Mag je wat meer calorieën eten? Voeg dan eens wat chorizo toe bij het bakken van de uien. Lekker!

Nog wat inspiratie voor gezonde hoofdgerechten? Probeer een van de volgende recepten eens: Mexicaans gevulde paprika, spinazie salade met geitenkaas, kipfilet gevuld met broccoli en feta en pittig gewokte broccoli met biefstuk. Eet smakelijk!

 

Dit heb je nodig voor 3 a 4 personen:

2 grote uien, gesnipperd

1 tl gemalen korianderpoeder

1/2 tl gemalen komijnpoeder

1 tl pikant paprika poeder

1/2 tl kaneel

5 knoflooktenen, geperst

3 tomaten, in stukken

1 groene paprika, in stukjes

1/2 chilipeper, heel fijn gehakt

400 gr tomatenblokjes uit blik

de helft van dit blik gevuld met water

1 zoete aardappel, geschild en in blokjes

4 a 5 witvisfilet (ik gebruikte kabeljauw), in stukken

400 gr kidneybonen uit blik, uitgelekt

3 el mais

evt. scheutje pica di papaya of tabasco

verse koriander

 

Zo maak je het:

Verwarm wat olie in de pan en voeg de ui, knoflook, chilipeper en alle kruiden incl peper en zout toe. Bak totdat de ui zacht en bruinig is. Voeg de paprika en tomaten toe en bak mee. Wanneer de tomaten zacht beginnen te worden voeg je het blik tomatenblokjes toe. Vul het blik voor de helft opnieuw met water en voeg toe. Doe de zoete aardappel in de pan en laat 10 minuten stoven.

Voeg nu de vis, bonen en mais toe. Laat doorwarmen en meng goed door. Wil je het wat pittiger? Voeg dan wat tabasco of pica di papaya toe (mocht je hier aan kunnen komen, het komt van de Antillen, het is heerlijk!). Schep op het bord en serveer met wat verse koriander.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie