Pizza mijters

12 november 2016

pizzamijters-2

Speciaal voor Sinterklaas!

Zijn deze pizza mijters niet leuk? Vandaag komt Sinterklaas aan. Alhoewel ik natuurlijk niet meer naar de intocht ga, vind ik het altijd weer leuk als deze tijd is aangebroken. Het Sinterklaasfeest vind ik misschien wel het allerleukste feest van het jaar. Wij vieren dit elk jaar met het gezin, met surprises, gedichten, cadeaus en lekkers. Vaak maakt iedereen wat hapjes die hij dan mee neemt. Ik ben dit jaar aan de beurt voor de saucijzenletter. Die was vorig jaar zo’n succes dat ie ook nu weer op tafel mag. Binnenkort krijgen jullie het recept van mij!

In de foodybox herfst van de Kroon op het werk zat een rol spelt-pizzadeeg van Tante Fanny. Fijn, want dat was precies wat ik nodig had voor deze pizza’tjes! Ik vind dat kant en klare deeg echt een uitkomst. Het is super makkelijk in gebruik en ook nog eens lekker. Zeker voor een Sinterklaasavond waar je niet te lang in de keuken wilt staan kan ik het zeker aanraden.

Ik belegde de mijtertjes met rode en gele ingrediënten zoals mais, paprika, kaas, salami en tomatensaus. Natuurlijk kan je ook voor andere dingen kiezen, maar het leukste is wel als je deze kleuren aanhoudt. Probeer bijvoorbeeld maar eens ananas, gele paprika of zongedroogde tomaatjes.

Onderaan dit bericht vind je het format voor het maken van de mijters. Gewoon even uitknippen en op je deeg leggen. Een kind kan de was doen!

 

Dit heb je nodig voor 8 – 9 pizza’s:

1 rol pizzadeeg (Tante Fanny)

groot blikje tomatenpuree

1 el rode pesto

geraspte kaas

paar plakjes salami

paar el mais

1 rode paprika, in kleine stukjes

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de mijter vormpjes uit het pizzadeeg en leg ze op een bakplaat. Meng de tomatenpuree met de pesto en smeer dit op de pizza mijters. Maak met de mais een kruis op de mijters, en leg de rode ingrediënten er omheen. Bestrooi met een klein beetje kaas en peper en zout en schuif ongeveer 15 minuten in de oven.

sinterklaassjabloon

pizzamijters1

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hartige banketletter - Cuisinevansabine.nl 3 december 2017 at 16:30

    […] Pizza mijters […]

  • Geef een reactie