Plukbrood

19 januari 2014

IMG_0742

Tjonge, dit is zo’n recept dat zó lekker en zó simpel is, dat je je afvraagt waarom je er nooit eerder op gekomen bent. Echt een heerlijk brood voor bij de borrel of bij een lekkere kop soep.

We kennen allemaal wel het bekende kruidenboterbrood. Erg lekker, maar niet erg spannend meer. Daarom heb ik deze variatie bedacht: plakjes stokbrood met pittige pesto en mozzarella die je gewoon van het brood ‘plukt’. Lekker!

Later toegevoegd aan dit bericht:

Oke, ik dacht dat dit echt een origineel idee was. Ik had het nog nooit eerder gezien, echt waar. Maar een paar uur nadat ik dit bericht online heb gezet kom ik het zelfde recept bij Uit Paulines Keuken tegen. Bijna dezelfde ingrediënten, zelfde naam, en zelfs dezelfde soort foto! Haha dat vind ik nou echt toevallig. Ik kan alleen maar zeggen, neem ook eens een kijkje op haar prachtige website www.uitpaulineskeuken.nl. Echt een inspirerende blog boordevol lekkere recepten!

Dit heb je nodig:

1 afbakstokbrood

2 el groene pesto

2 knoflooktenen, geperst

1 bol mozzarella, in hele dunne plakjes

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in plakjes, maar snijd niet helemaal door. Het is de bedoeling dat de plakjes aan elkaar blijven zitten, dus snijd het voor ongeveer 3/4e in. Pers de knoflooktenen boven de pesto en meng deze. Smeer tussen elk plakje brood een beetje pesto. Als de pesto er op zit, kan je tussen elk plakje brood een plakje mozzarella leggen. Wees voorzichtig want het breekt snel. Is je brood gebroken? Geen paniek, leg het in de oven gewoon strak tegen elkaar en de mozzarella zorgt dat op magische wijze het brood weer aan elkaar zit. Schuif het brood in de oven en bak 10 minuutjes.

Leg het brood op een mooie snijplank en plukze!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Frank 18 februari 2014 at 10:52

  Gisteren gemaakt, topgerecht en heel makkelijk!

 • Reply A 18 februari 2014 at 12:57

  Tip: ik steek een saté prikker door het brood als er stukjes breken. Na het afbakken de saté prikker er weer uit halen en dan blijft het inderdaad wel plakken door de mozzarella 🙂 Erg lekker!

  • Reply Sabine 22 februari 2014 at 12:06

   Hoi A, goede tip! Bedankt!

 • Reply Danielle 25 februari 2014 at 19:19

  Gemaakt, super lekker!

 • Geef een reactie