Pompoen quiche met chorizo & geitenkaas

19 maart 2017

Altijd lekker.

Terwijl ik dit blog schrijf regent en waait het buiten. Het lijkt wel herfst! Terwijl we afgelopen week zulk mooi weer hebben gehad. Zo mooi dat ik besloot weer eens op de fiets naar het werk te gaan, en dat was eigenlijk heel erg lekker. Dit herfstige weer vraagt juist meer om een binnenfeestje. Lekker onder een dekentje op de bank met een kop thee en wat lekkers. En ’s avonds een pompoen quiche. Want ook al is het officieel bijna voorjaar, deze pompoen quiche smaakt nog steeds heerlijk.

Ik zit weer in een blog dip. Al 3 weken geen recept geplaatst terwijl ik wel gekookt heb. Het is ook niet zo dat ik niet bezig ben voor mijn blog, want ik heb afgelopen maanden weer leuke projectjes mogen doen. Dit weekend koken we weer voor Boni Supermarkt. 8 recepten (of eigenlijk meer ideeën) voor in de Paasfolder. Dus ja koken en stylen doe ik wel, het is alleen niet terug te zien op het blog.

Het nieuwe eten doordeweeks gaat nog steeds goed. 2 dagen volledig plantaardig vind ik prima vol te houden, en ook tijdens ontbijt en lunch mis ik de dierlijke producten meestal niet. Die 2x in de week dat we ’s avonds vlees eten kijk ik er ook echt meer naar uit. Het moet dan ook echt lekker zijn! Deze pompoen quiche is een voorbeeld van een vlees traktatie. Er zit namelijk heerlijk chorizo in. Dit vind ik toch zo lekker met pompoen, ook in de soep combineer ik deze twee graag.

Ik besef me heel goed dat het eigenlijk geen pompoenseizoen meer is. Pompoen kan je echter nog prima kopen op dit moment, al is de oranje pompoen wat lastiger te krijgen. Flespompoen is er nog wel, het enige verschil is dat je deze wel even moet schillen. Ook al is het bijna voorjaar, met dit herfstige weer gaat deze pompoen quiche er prima in!

 

Dit heb je nodig voor 1 quiche:

400 gr pompoen in kleine blokjes (de oranje pompoen ongeschild, de flespompoen geschild)

3 el olie

2 tl baharat kruiden

chili flakes

125 gr lekkere chorizo, in blokjes

1 grote ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

100 gr diepvrieserwten

5 1/2 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid

3 eieren M

200 ml slagroom

80 gr geitenkaas

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de pompoenstukjes op een bakplaat en bestrooi met de baharat kruiden, peper en zout, chiliflakes en de olie. Hussel goed door en schuif 20 minuten in de oven.

Bak in de tussentijd de chorizo aan. Als deze bruin begint te worden voeg je de ui toe. Bak totdat deze glazig is en voeg de knoflook en erwten toe. Warm kort mee en draai het vuur uit.

Vet de springvorm in met wat boter en bekleed de vorm met het hartige taartdeeg.

Hussel de pompoen door de chorizo en schep in de taartvorm. Meng de eieren met de slagroom, peper en zout en wat chiliflakes en schenk deze over de pompoen. Verdeel de geitenkaas over de taart en schuif hem 25 tot 30 minuten in de oven totdat het deeg gaar is en het ei mengsel gestold.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Mirko 22 maart 2017 at 09:34

    Damn, dit was echt fakking genieten! Ook namens mijn mede-eters: NOMNOMNOM!

  • Reply abiteofcravings 6 april 2017 at 11:47

    Pompoenseizoen of niet, hij ziet er heerlijk uit! En in de lente smaakt hij vast ook even lekker. Liefs X

  • Reply Quiche met broccoli & tonijn - Cuisinevansabine.nl 13 mei 2018 at 12:46

    […] altijd lekker, maar ik maak het veel te weinig. Hebben jullie een favoriete smaak? Ik vind zelf een pompoenquiche echt super lekker, maar aangezien pompoenen niet meer in het seizoen zijn moeten we daar weer even […]

  • Geef een reactie