Quiche met broccoli & tonijn

13 mei 2018

Fijne quiche met lekker veel groenten!

Hebben jullie lekker genoten van het mooie weer afgelopen dagen? Wij zijn vooral heel goed bezig geweest. Schuur opgeruimd (en weer in een bende achter gelaten omdat project ‘werkbank’ nog niet succesvol is), tuin netjes gemaakt en heeeeel veel was weg gewerkt. Wassen, ik stel het altijd uit. Of beter gezegd, ik stel het opvouwen uit. Resultaat is dat ik mega lang aan het vouwen ben wanneer ik op het punt ben gekomen dat het echt niet meer kan. Maar dat was een mooi werkje voor vandaag, want met die buien is het prima om binnen te zijn.

Ik heb ook nog een super lekker taartje gemaakt van het weekend, een carrot cake met banaan. Nu denk je misschien dat als er banaan in zit dat het dan ineens gezond wordt, want misschien minder suiker, maar nee gewoon lekker veel vettigheid. Banaan is puur voor de smaak, ik vind het er erg lekker door. Idee was natuurlijk om deze voor moederdag te delen, maar foto nog niet bewerkt dus komt ie wat later! Ook leuk voor Pinksteren toch?

Dus geen worteltaart vandaag, maar een broccolitaart. Een heerlijke quiche met broccoli, tonijn, sperziebonen en gegrilde paprika. Heerlijke combi! Quiche vind ik eigenlijk altijd lekker, maar ik maak het veel te weinig. Hebben jullie een favoriete smaak? Ik vind zelf een pompoenquiche echt super lekker, maar aangezien pompoenen niet meer in het seizoen zijn moeten we daar weer even op wachten. Quiche met broccoli kan eigenlijk het hele jaar door, dus deze kan in het standaard recepten boekje!

Zo tijd voor Formule 1, hier snel het recept!

 

Dit heb je nodig voor 1 quiche:

Voor het deeg:

150 g roomboter

300 g bloem

1 ei

3 el water

zout

 

Voor de vulling:

500 g broccoli, in roosjes

2 rode uien, in halve ringen

3 tenen knoflook, geperst

1 tl marjoraan

150 g sperziebonen uit de vriezer

150 g uitgelekte tonijn (op water basis)

2 gegrilde paprika’s in stukjes, uit pot

4 tl kappertjes

1,5 tl harissa (je kan ook sambal doen)

3 eieren

200 ml slagroom

chili vlokken

1 bol mozzarella

 

Zo maak je het:

Doe de boter samen met bloem, ei, wat zout en water in de mixer en mix totdat je een mooi samenhangend deeg hebt. Als het te droog is en niet mooi samenkomt voeg je wat extra water toe. Leg het deeg even 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de broccoli even kort voor, zorg dat ie echt beetgaar blijft en dat je hem niet overkookt! Verwarm wat olie in de pan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de majoraan, harissa, sperziebonen, tonijn, kappertjes en paprika toe. Meng en roer dan de broccoli erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de eieren met de slagroom en wat chili vlokken.

Bekleed een ingevette springvorm met het deeg. Zorg dat het overal even dik is. Vul de vorm nu met je broccolimengsel. Giet de slagroom erover, en verdeel de bol mozzarella erover. Schuif 25 tot 30 minuten in de oven totdat je quiche mooi gaar is.

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie