Quiche met witlof, peer en geitenkaas

2 april 2015

Quiche geitenkaas 1

Heerlijke quiche met super veel smaak.

Komen de geitenkaasrecepten jullie strot al uit? 🙂 Haha dat snap ik best hoor, maar dit is voor nu even de laatste. Het is natuurlijk zonde om de geitenkaas niet op te eten, dus ik heb mijn best gedaan om toch wat verrassende dingen te maken.

Deze quiche is behoorlijk makkelijk te maken. Het meeste werk is het maken, koelen en voorbakken van het deeg. Natuurlijk kan je ook smokkelen met hartige taart deeg, maar je eigen deeg is natuurlijk wel iets lekkerder. Verder hoef je alleen de ingrediënten te snijden en voor te bakken, super easy.

Persoonlijk ben ik echt dol op de smaakcombinatie van witlof, peer, geitenkaas en balsamico. Echt een super combi! Een beetje rode ui erbij en het is helemaal af. Ik denk dat we dit binnenkort nog een keertje gaan eten!

 

Dit heb je nodig voor ongeveer 3 personen:

120 gr koude boter, in stukken

175 gr bloem

1/2 tl zout

3 el water

1/2 tl balsamicoazijn

2 stronken witlof, het hart eruit gesneden en verder in repen

1 1/2 peer, geschild en in stukjes

1 rode ui, in ringen

1 el bruine suiker

60 gr zachte honing geitenkaas, verbrokkeld

3 eieren

100 ml slagroom

2 tl tijm

lekkere balsamico azijn/creme

 

Zo maak je het:

Begin met het deeg. Meng de bloem met het zout en wat peper door elkaar. Voeg de boter toe en snijd in kleine stukjes door de bloem heen. Door met je duim en wijsvinger de boter fijn te drukken in de bloem kan je zorgen dat de boter zo goed mogelijk opgenomen wordt. Ga hier mee door totdat je geen boter meer ziet, je hebt nu een soort kleine korreltjes. Voeg dan het water en de balsamicoazijn toe. Ga goed met je vingers door het deeg om het mooi een geheel te maken. Kneed niet te veel, dan moet het te lang afkoelen. Maak een bal van het deeg en leg een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak het deeg plat met de deegroller, het mag behoorlijk dun worden. Vet een taartvorm in en leg het deeg erin. Als er stukjes afbreken vul je dat gewoon op met wat deeg dat je op een andere plek te veel hebt. Bedek het deeg met een vel bakpapier en bakknikkers of bonen. Zorg dat er geen deeg meer zichtbaar is anders gaat het verbranden. Bak het deeg ongeveer 15 minuten voor of totdat deze licht goudbruin begint te worden.

Zet de oven nu op 200 °C. Bak de witlof, rode ui en peer aan in een wok. Voeg de bruine suiker en 1 tl tijm toe en laat licht karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout en zet de pan uit. Klop de eieren licht op met slagroom en de andere tl tijm. Schep het witlofmengsel in de taartvorm en giet er het eimengsel overheen. Brokkel de geitenkaas eroverheen en zet ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat deze gaar en mooi bruin is. Besprenkel met wat lekkere balsamico en serveer.

Quiche geitenkaas

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Henriëtte 2 april 2015 at 17:35

    Is het genoeg voor 5 personen? dan komen we helpen opeten 😉
    Liefs, mama

  • Reply Sabine 5 april 2015 at 08:09

    Nee sorry mam! 😉

  • Reply Kitty 23 september 2018 at 17:51

    Vandaag gegeten. Wel hartige taartdeeg gebruikt en in een springvorm 40 minuten op 200graden gebakken. Balsamicosiroop gemaakt met bruine suiker. Hartstikke mooi taartje geworden en heerlijk zitten smullen.

  • Reply Daphne Huppertz 31 januari 2021 at 19:23

    Dit gerecht is een topper! Maak ik erg vaak. Juist de bodem maakt het gerecht om te smullen.

  • Geef een reactie