Een heerlijke pasta voor de stevige trek.
Tijd voor recept nummer 2 uit de Week van prei. Dit keer een super lekkere pasta. Goed gevuld, dus perfect voor wanneer je stevige trek hebt.
Ik gebruik voor dit recept ravioli gevuld met kaas van de AH. Uiteraard kan je deze pasta ook ergens anders kopen, dat is geen probleem. Om het extra kazig te maken voeg ik ook nog wat geitenkaas toe. Dit maakt de pasta direct wat romiger zodat je geen room o.i.d. hoeft toe te voegen. De prei blijft dus erg puur, lekker vind ik dat.
Wel een pasta met prei maar staat de ravioli je niet zo aan? Eerder maakte ik al deze heerlijke lasagne met prei en kip. Super lekker!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 bakje verse ravioli gevuld met kaas
2 preien, in ringen en goed gewassen
6 kastanjechampignons, in plakjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
stukje zachte geitenkaas, verbrokkeld
handjevol walnoten, grof gehakt
1 el citroenolijfolie
1 tl karwijzaad
Zo maak je het:
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Doe de ui, knoflook, prei, karwijzaad en champignons in de pan en laat op middelhoog tot zacht vuur glazig worden. Het hoeft niet te gaan bakken! Breng op smaak met zout en flink wat peper. Meng de citroenolijfolie met de gare pasta. Schep de pasta op het bord en schep het prei mengsel erop. Bestooi met wat geitenkaas en walnoten en maal nog wat peper over je gerecht.
No Comments