Restaurant & wijnbar Merlot

1 juni 2016

AMZN_2016-04-23_18_41_55

Een review van Restaurant & wijnbar Merlot in Amersfoort

Merlot, een mooi restaurant gelegen aan de Grote Koppel in Amersfoort. Ik was hier al eens geweest om een voorgerecht te eten tijdens een stadswandeling en rondvaart in Amersfoort. Tussen deze activiteiten door aten we ons voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht in verschillende restaurants. Echt een aanrader hoor, super leuk! De start was dus bij Merlot. Ik vond het voorgerecht dat we kregen en de bijbehorende wijn super. Hoge verwachtingen dus voor een volledig diner!

Via Groupon had ik een leuke actie gevonden. Voor nog geen € 30,- p.p. konden we bij Merlot 6 gangen gaan eten. Nou, dat wilde ik wel proberen! Samen met Fabian ben ik hier op een zaterdagavond wezen eten. Wat we er van vonden? Hierbij onze bevindingen!

AMZN_2016-04-23_18_41_55

De eerste gang was een combinatie van mosselen, makreel en pompoen. Ik denk dat ik dit het lekkerste gerecht vond van de avond. Super smaakvol! Echt niets op aan te merken, de smaken klopten helemaal en de uitgekozen wijn paste perfect.

AMZN_2016-04-23_19_11_08

De tweede gang was een combinatie van kalkoen, gepofte rijst, yoghurt en avocado. Het was best lekker, maar niet mijn favoriet. De kalkoen vond ik te bewerkt en ik ben niet zo’n groot fan van te veel cremèpjes. Het zag er wel mooi uit dat yoghurt patroon, maar had van mij niet gehoeven. De uitgekozen wijn vond ik ook niet geweldig, was iets te zuur.

AMZN_2016-04-23_19_48_07

Tijd voor een risotto met paddenstoelen. Ik ben altijd gek op risotto, deze risotto viel dan ook zeker in de smaak. De paddenstoelen hadden van mij wel iets prominenter aanwezig mogen zijn, die waren erg klein. Het gerecht was wel smaakvol. De wijn vond ik opnieuw niet perfect aansluiten bij het eten.

AMZN_2016-04-23_20_28_51

Na de risotto was het tijd voor 3 bereidingen van bloemkool met chorizo. Een lekker gerechtje, niet super bijzonder maar zeker niet verkeerd. De wijn was okay.

AMZN_2016-04-23_21_05_20

Het hoofdgerecht vond ik erg smaakvol. We kregen twee soorten rund: rosé gebakken en heel mooi langzaam gegaard. Geserveerd met asperge en wortel. Echt heel erg lekker! De rode wijn die erbij kwam was ook prima.

AMZN_2016-04-23_21_51_39

Het dessert was een combinatie van peer, kaneel, bier en witte chocolade. Deze combinatie was voor mij iets too much. Die bier sabayon vond ik niet erg lekker en paste ook niet heel goed bij de rest. Ik vind het erg leuk als restaurants moeite doen om nieuwe smaakcombinaties te bedenken, maar dit was voor mij iets te veel van het goede.

 

AMZN_2016-04-23_20_44_08

Overall heb ik echt een fijne avond gehad. Ik heb lekker gegeten en de bediening was super. Voor het bedrag dat wij moesten betalen kan ik zeggen dat we zeker waar voor ons geld hebben gekregen. Normaal kost dit menu echter € 66 p.p. Dat vind ik het niet waard. Naar mijn smaak worden er iets te veel cremèpjes e.d. gebruikt. Ook vond ik niet alle wijnen even goed gekozen bij de gerechten. Zou ik vaker komen? Ja hoor, met zo’n leuke actie zeker!

AMZN_2016-04-23_21_51_52

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie