Risotto met veel groenten!
Vandaag deel ik het laatste recept met jullie dat ik maakte in ons oude huis. Wat lijkt dat al weer lang geleden! Anderhalve maand wonen we er alweer. Hoewel het al echt ons huis is, is het nog niet helemaal af. De puntjes moeten op de i, of beter gezegd, de i moet nu gezet worden. Onze nieuwe houtkachel wordt deze week aangesloten (yes!), de gordijnen komen volgende week, de plintjes moeten nog vast en de deuren geschilderd. Vooral dat laatste moet echt gebeuren, want de katten vinden het véél te leuk dat ze ’s nachts de slaapkamer in kunnen. Ook wel gezellig hoor.
Is jullie trouwens opgevallen dat de foto’s een nieuwe stijl hebben? We vonden dat het allemaal wel een beetje spannender mocht. Dus heeft Fabian gezocht naar een nieuwe bewerking. Ik ben er echt super tevreden over, vind het allemaal net wat stoerder en mooier! En jullie?
Inmiddels weten jullie denk ik wel dat wij gek zijn op risotto. Er staan al diverse recepten op, zoals de pompoenrisotto, risotto met paddestoelen en risotto met zeekraal. Aan dat lijstje mag nu deze topper toegevoegd worden: risotto met broccoli en chorizo. Dit is zo’n recept waar wij heel erg blij van werden. Deze risotto met broccoli bevat geen kleine stukjes broccoli, maar ik heb een hele broccoli gekookt en gepureerd. Deze door de risotto geroerd et voila, risotto met broccoli. En daardoor krijg je net even wat meer groenten binnen dan normaal met een risotto. De chorizo maakt het af, want die geeft net even dat lekker zoute krokantje.
Ik heb ook nog een andere risotto op de planning, maar die moet ik eerst nog even testen. Het lijkt me namelijk super leuk om een risotto uiensoepstijl te maken! Perfecto voor de herfst lijkt me zo. Misschien dat ik me daar dit weekend even aan waag.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
375 g broccoli roosjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
115 gr + 200 gr chorizo in kleine stukjes
bosje verse tijm
1 liter kippenbouillon
175 ml witte wijn
5 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
gedroogde chili
1 el citroenlijfolie
25 gr pijnboompitten, geroosterd
40 gr Parmezaanse kaas + wat extra, geraspt
Zo maak je het:
Kook de broccoliroosjes totdat deze gaar zijn. Zorg dat ze mooi groen blijven dus kook ze niet té gaar. Zet na het koken even weg. Verwarm wat olie in de pan op middenhoog vuur. Bak hierin de sjalot, 115 gr chorizo, tijm en de knoflook aan totdat de ui glazig is. Zet het vuur nu hoog. Voeg de risottorijst toe en bak even mee totdat de rijst glazig wordt. Blus af met de wijn en laat ietsje inkoken. Zet het vuur lager en voeg een lepel bouillon toe. Zodra de bouillon is ingetrokken voeg je een nieuwe lepel bouillon toe. Dit herhaal je totdat de rijst beetgaar is. Pureer de broccoli met de citroenlolijfolie totdat deze mooi fijn is. Roer door de risotto. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en breng op smaak met gedroogde chili, peper en zout. Roer de Parmezaan erdoor en zet heel even weg. Bak de overage chorizo knapperig in de pan. Schep de risotto op borden en verdeel de chorizo en pijnboompitten erover. Rasp er nog een klein beetje geraspte kaas over en serveer.
1 Comment
Ziet er een heerlijk recept uit, ik wou gewoon even melden dat de rijst niet in de boodschappenlijst staat. Zou zonde zijn moest je beginnen koken ’s avonds en dan pas merken dat je de rijst bent vergeten 😉