Rode bietjes met komijn en appelstroop

27 maart 2014

Rode bietjes

Lekker zoetige en kruidige rode bietjes. Super snel klaar!

Vroeger hadden mijn opa en oma een moestuin waarin zij rode bietjes verbouwden. Wanneer het winter was, kregen we dan ook super veel bietjes thuis. Eerst vond ik ze wel lekker, maar op een gegeven moment kon ik geen bietje meer zien. Een hele tijd heb ik ze dan ook niet meer klaargemaakt, totdat ik dit recept tegen kwam in de Allerhande. Ik dacht: laat ik het nog een kans geven. En met succes, want we eten ze nu heel regelmatig! De bietjes zijn lekker zoet door de appelstroop en goed kruidig door de komijn. Lekker met een visje of speklapje en aardappel rösti.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 vacuüm pakje rode bieten, in schijven

2 el appelstroop

2 tl komijnzaad

 

Zo maak je het:

Zet de wok op het vuur en bak de bieten samen met het komijnzaad in wat olie. Voeg na 2 minuten de appelstroop toe en verwarm mee. Bestrooi met wat zout en peper en klaar is kees. Een kind kan de was doen!

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie