Een lekkere frisse stamppot, voor wie geen genoeg van stamppotten kan krijgen.
Soms is het lastig om elke week de goede vetten uit vis binnen te krijgen. Want wij eten nooit aardappels-vlees-groenten, dus een stukje vis naast het eten zit er niet vaak in. Fabian was een beetje sceptisch toen ik zei dat ik een rucola stamppot met makreel wou maken. Zou dat wel lekker zijn? Ik dacht van wel, en inderdaad: het was erg lekker. De rode ui geeft pittigheid, de kappertjes zijn juist fris zurig, en de zongedroogde tomaatjes zoet. Een heerlijke toevoeging op de makreel!
Makreel is echt een gezonde vis, boordevol goede vetten die helpen tegen hart en vaatziekten. Eet m dus gerust regelmatig!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
6 aardappels, geschild
zakje rucola
2 kleine gerookte makreelfilets, in stukjes
1 rode ui, in halve ringen
6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
3 tl kappertjes
scheutje melk
stukje boter
Zo maak je het:
Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Pureer met wat melk en boter, tot een mooie puree. Breng op smaak met peper en zout. Meng alle andere ingrediënten door de puree totdat je een mooie stamppot hebt.
No Comments