Rucolapesto

9 juni 2014

IMG_2285

Super makkelijk te maken deze rucolapesto, een perfecte smaakmaker.

Zoals jullie wellicht al weten hebben wij een vierkante meter tuin met kruiden. Deze is inmiddels uitgebreid met 6 tomatenplanten, courgette, komkommer, sla en rode peper. Wat wij echter nog niet hadden was een rucolaplantje. Gelukkig hebben we wel lieve familie met deze plant in de tuin! Deze plantjes doen het zo goed, dat het geen probleem was om wat rucola te plukken. En echt, wat een verschil. De rucola is veel pittiger en de blaadjes een stuk groter. Heerlijk! Zo lekker dat er bij ons inmiddels ook 2 bakken met plantjes staan.. We moeten nog even geduld hebben want de plantjes zijn pas 2 cm, maar hopelijk is het resultaat net zo lekker.

Heb je ook een overschot aan rucola of wil je gewoon een lekkere pesto voor bij bijvoorbeeld een mooi stukje kip of een broodje rosbief? Probeer dan deze pesto eens te maken. Echt super snel klaar en dat schaaltje is zo leeg gesmikkeld.

 

Dit heb je nodig voor een schaaltje:

150 gr rucola

50 gr pecorino, geraspt

2 el blanke hazelnoten, geroosterd

4 el olijfolie

geraspte schil en sap van 1/2 citroen

 

Zo maak je het:

Maal eerst de rucola fijn in de keukenmachine. Het past er niet allemaal in een keer in, dus doe dit in 2 of 3 keer. Maal het niet te fijn. Bij de laatste keer rucola malen kan je ook de pecorino en de hazelnoten toevoegen. Meng dit door de rest van de rucola en voeg de olie en citroen toe. Breng op smaak met een klein beetje zout. Peper is niet nodig want de rucola is al pittig genoeg van zichzelf.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kip saltimbocca - cuisinevansabine.nl 8 mei 2015 at 08:06

    […] ook een kipfilet per persoon rekenen. Serveer de kip met een groene salade en bijvoorbeeld rucola pesto en laurier […]

  • Geef een reactie