Een fijne salade welke perfect is voor dit lekker warme weer!
Een salade met boontjes, tonijn, linzen, avocado, cashewnoten, zongedroogde tomaatjes en rode ui.. Klinkt dat niet fijn? Ik kan je vertellen dat het niet alleen lekker klinkt, maar ook heel erg lekker is! Het recept is van mijn moeder, en omdat ze vandaag jarig is deel ik dit fijne recept van haar met jullie.
Wanneer wij bij mijn moeder gaan eten dan eten we vaak iets waar deze salade bij past. Iedereen vindt m namelijk heerlijk! En dat kan ook eigenlijk niet anders, want er zitten alleen maar lekkere ingrediënten in. En gezond ook, al is deze salade zeker niet laag in calorieën. Niet elke salade is natuurlijk mager! Maar he, van een salade mag je ook genieten toch?
Mijn moestuin gaat op het moment echt als een malle. De sla schiet door dus moest nodig gegeten worden, de bietjes zijn klaar om te oogsten, we eten een paar keer per week courgette én de boontjes (lees: reuze bonen!) waren klaar om opgepeuzeld te worden. Echt mega bonen hingen er aan. Ik was bang dat dat af zou doen aan de smaak maar dat was echt niet waar, wauw wat een lekkere bonen! We aten ze twee dagen achter elkaar. Eerst in deze salade en toen in de couscous. Heel erg fijn zo’n lekkere moestuin!
Mijn moeder serveert deze salade met boontjes vaak als bijgerecht. Omdat ik het graag als volwaardige maaltijd wilde serveren heb ik linzen toegevoegd. Erg lekker, paste er super bij. Zo krijg je ook nog wat eiwitten binnen, mocht je hier op letten. Voor mij is deze salade een blijvertje, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!
De salade is voor 2 a 3 personen. Voor 2 personen behoorlijk flink! De calorieën berekening is op basis van 2 personen.
Deze salade bevat per persoon ongeveer 520 calorieën waarvan 31% koolhydraten, 47% vetten en 22% eiwitten.
Dit heb je nodig voor 2 à 3 personen:
260 gr sperziebonen, draadjes verwijderd en in stukjes van ongeveer 4 cm
4 zongedroogde tomaatjes, in dunne reepjes
1 rode ui, gesnipperd
1 avocado, in stukjes
1 blikje tonijn op waterbasis, uitgelekt
1 blik linzen a 400 gr, uitgelekt en afgespoeld
zoveel sla als je wilt
ongeveer 25 gr cashewnoten, fijn gehakt
1 el citroenolijfolie
1 tl witte wijn azijn
1 tl honing
1 tl mosterd
Zo maak je het:
Zet kokend water op en blancheer hier de boontjes in. Zodra ze beetgaar zijn haal je ze er uit en spoel je ze goed met koud water af zodat ze niet verder garen.
Meng de boontjes met de ui, avocado, tomaatjes, tonijn, sla en linzen. Maak een dressing van de olie, azijn, honing, mosterd en peper en zout en roer deze door de salade. Schep de salade om, dit gaat het makkelijkste met je handen. Serveer de salade op een schaal en strooi voor serveren de cashewnoten erover.
2 Comments
Ziet er heerlijk uit. Ga dit recept van je moeder zeker maken. Mooi recept.
Dankjewel Suzie!