Salade met geroosterde radijsjes

4 augustus 2015

Salade radijsjes

Geroosterde radijsjes zijn de bom.

Sinds dit jaar heb ik een moestuin. Wanneer het een paar dagen erg nat is geweest en daarna het zonnetje begint te schijnen, dan zie je alles met de dag groeien. Omdat wij pas laat klaar waren met de inrichting van onze nieuwe tuin, was ik niet erg op tijd met alles zaaien. Sommige groenten, zoals mijn courgettes en lente ui, moeten dus echt nog even groeien voordat ik ze kan eten. Mijn radijsjes echter, die groeien als een tierelier.

Radijsjes 1

Het toffe aan mijn radijsjes is dat ik ze in 5 kleuren heb: rood, wit, geel, paars en wit met roze. Verschillend van kleur, maar met 1 grote overeenkomst: zo pittig dat ik ze uit het vuistje bijna niet kan eten. Man wat zijn ze heftig! Maar ze zijn z├│ mooi, ik ben er echt apetrots op.

Radijsjes 2

Maar wanneer je zo veel radijsjes hebt als dat ik heb, moet je een beetje creatief worden. Naast dat ik ze rauw heerlijk vind in een salade, zoals bijvoorbeeld deze noodle salade, leek het ons ook lekker om ze eens te bakken. En wow, wat was dat een succes. Echt zo lekker! Door het bakken gaat de pittigheid wat weg en worden ze veel zachter van smaak. SUPER. Ik bakte ze in wat spekvet voor door een salade, en dat was echt een schot in de roos. Weet je wat ook super leuk aan het bakken is? De kleuren worden veel intenser. Het licht roze wordt fel roze en de paarse echt diep paars. Een plaatje!

Radijsjes 3

Ik deed de geroosterde radijsjes door een heerlijke rucola (uit eigen tuin!!) salade. Het zoutige spek en het fris zoete van de appel passen er perfect bij. Blijvertje!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen (licht diner of lunch):

15 radijsjes, schoon gemaakt en in stukken

75 gr spekjes

flink wat rucola (30 a 40 gr)

1/2 appel, in stukjes

30 gr feta kaas, in stukjes gebrokkeld

handje hazelnoten, doormidden gehakt

scheutje olijfolie

scheutje balsamico

 

Zo maak je het:

Bak de spekjes in een koekenpan. Voeg wanneer de spekjes bijna klaar zijn de radijsjes met flink wat peper toe en bak mee. Meng in de tussentijd alle andere ingredi├źnten tot een mooie salade. Wanneer het spek en de radijsjes klaar zijn voeg je ze toe aan de salade. Meng goed door elkaar heen en serveer.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Recept; ingemaakte radijsjes ~ Thearie 6 mei 2019 at 13:11

    […] Sabine (die overigens nog vele andere heerlijke recepten op haar site heeft staan, waaronder deze gebakken radijsjes!). Dit recept heb ik gebruikt en de radijsjes zijn heerlijk […]

  • Geef een reactie