Op en top zomer!
Als dit geen zomer is dan weet ik het ook niet meer. Sardientjes geven toch echt zo’n vakantiegevoel, alsof je heerlijk op vakantie in het buitenland bent. Thuis eten we dit lekkere gezonde visje erg weinig. Ja, uit een blikje. Terwijl het zo makkelijk, lekker, gezond en goedkoop is! Oke makkelijk.. Ik moet wel eerlijk zijn. Ik kocht deze visjes bevroren bij de visboer. Net voordat ik ze op de bbq ging leggen haalde ik ze uit het zakje om nog even uit te lekken. En ja hoor.. Er was geen snee in z’n buik. Met andere woorden: de visjes waren niet schoon gemaakt! Ze zaten nog onder de schubben en ook z’n ingewanden zaten er nog in. Gelukkig had ik ooit op school een hele doos haring moeten schoonmaken, dus ik wist hoe het moest. Heb je geen zin in dit gedoe? Vraag je visboer de visjes schoon te maken, scheelt je een hoop werk.
Dit bbq recept is van Jamie Oliver. Het is erg makkelijk en super snel. We hebben gesmikkeld!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
4 verse sardientjes, schoon gemaakt
1 el venkelzaad
1 tl chilivlokken
1/2 el bloem
olijfolie
paar takjes tijm
halve citroen, in schijven
Zo maak je het:
Steek de bbq aan. Maal het venkelzaad en de chili in de vijzel tot fijn poeder. Meng met de bloem en doe in een plat bakje. Smeer de sardientjes in met olijfolie en dep beide kanten in het bloemmengsel. Leg 2 takjes tijm in z’n buik. Spies de visjes aan spiesen en zorg dat er tussen de visjes elke keer een citroenschijfje zit. Grill in ongeveer 8 minuten gaar.
No Comments