Slibtong

18 mei 2014

Slibtong

Dit hoef je echt niet alleen maar in een restaurant te eten, maak het ook eens thuis!

Slibtong is zo´n gerecht dat je thuis niet snel klaar maakt. Eerlijk gezegd was dit zelfs de eerste keer dat ik het klaarmaakte! We waren pas bij Fabian´s moeder en kregen een mooi zakje vis mee naar huis. Dat was een goede reden om er eens een blog over te schrijven!

Ik heb de slibtong vrij klassiek gebakken. Vis door de bloem, bakken in veel boter. Wat ik echter eerst heb gedaan is citroen bakken in de zelfde pan als waar ik de vis in ging bakken. Dit gaf een erg lekkere smaak aan de boter en dus aan de vis. Achteraf kon je het vlees van de citroen heerlijk bij de vis eten, deze was niet zo zuur meer. We hebben gesmikkeld (he pap? 😉 )!

Eet deze vis met een lekker fris knoflooksausje en bijvoorbeeld met smashed potatoes.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

6 slibtong

lekker veel boter

beetje bloem

halve citroen, in schijfjes

 

Zo maak je het:

Doe de bloem in een bakje. Zorg dat de slibtong mooi droog is, dep deze aan beide kanten in de bloem. Overtollig bloem kan je er wat afvegen, als er een dun laagje om zit is het voldoende. Verwarm wat boter in een pan en bak de citroen totdat deze bruin begint te worden. Schuif aan de kant (laat ze in de pan), voeg extra boter toe en bak de slibtongetjes aan beide kanten bruin. Zorg dat er constant voldoende boter in de pan is, deze vis wil graag zwemmen! Na ongeveer 3/4 minuten bakken is de vis gaar (wel wat afhankelijk van de dikte van je vis). Maal er wat peper en zout over en serveer de vis samen met de citroen.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply papa 18 mei 2014 at 11:55

  Was écht heel lekker! Citroen was verrassende verfrissing en smaak was heerlijk in de vis getrokken. Wijntip: Tarani sauvignon! Xx

 • Reply Sabine 20 mei 2014 at 08:56

  Dank pap! En de wijn was er inderdaad heerlijk bij! xx

 • Reply GvMaillard 24 maart 2015 at 09:49

  Heb genoten van jouw recept, tijdens de #FoodBlogSwap van maart 2015:
  http://www.maillard.nl/2015/03/24/vn-2015-5-sliptongetjes-van-sabine-fbs/

  Bedankt!
  (En ik zie nog wel recepten bij jou die ik wel eens wil uitvoeren)

 • Reply Sabine 24 maart 2015 at 14:54

  Dank voor je leuke bericht Paul!

 • Geef een reactie