Deze aardappels zijn echt om te smikkelen. Het is immers het beste van 2 werelden: gepoft en met boter geroosterd. Lekker!
Dit is echt een feestje om te eten. Doordat de aardappels eerst gepoft zijn, zijn ze heerlijk zacht vanbinnen. De buitenkant is juist lekker krokant doordat deze met boter overgoten in de oven is geweest. Eet deze aardappels met zoete sticky kip en een lekkere pittige knoflookmayo.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
6 kleine aardappels in de schil
35 gr boter
3 knoflooktenen
Zo maak je het:
Boen de aardappels goed schoon en leg ze in een magnetronschaal met het deksel erop, maar niet helemaal dicht. Pof de aardappels 15 minuten op 700 watt in de magnetron. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal en plet ze met de achterkant van een lepel. Plet ook de ongepelde knoflooktenen en leg deze tussen de aardappels.
Smelt in hetzelfde bakje de boter in de magnetron. Verwarm daarna gelijk de oven voor op 200 °C. Giet de boter over de aardappels en een klein beetje over de knoflook. De knoflook zal smaak af gaan geven aan de gesmolten boter en zo aan je aardappels. Maal flink zout en peper over de aardappels en schuif 25 minuten in de oven. Smikkelze!
8 Comments
Na aanleiding van dit recept dat mij deed watertanden, heb ik een aantal dagen geleden zelf een poging gedaan om deze aardappelvariatie te maken en met succes! Wat een heerlijk bijgerecht en hoe makkelijk is het om dit te maken! Dit is absoluut het beste van twee werelden en verdient een plekje in mijn kookboek!
[…] dat het echt een succes was, we hebben heerlijk zitten eten. Ik had de kip samen met deze heerlijke smashed potatoes en een groene salade geserveerd. Dat kon nu, want eindelijk past er meer dan 1 ding in de […]
Kan het ook zonder magnetron, dus de aardappels in alumimium folie in de oven?
Hoi Tony,
Zeker, dat kan ook. Duurt alleen ietsje langer!
Eet je dit met schil?
Jazeker!
Maakt het nog uit wat voor een soort aardappels?
Nee ik heb ze al met verschillende aardappels gemaakt dus maakt niet veel uit. Meestal hebben wij licht kruimige of krieltjes die we hiervoor gebruiken.