Smoothie met banaan, pindakaas & Rice Dream noten melk

16 mei 2016

Notensmootie2Review van plantaardige melk van Rice Dream, met heerlijk recept!

Vorige week kreeg ik een pakketje opgestuurd met 4 verschillende soorten plantaardige melk: Rice Dream Original, Rice Dream Almond & Hazelnut, Oat Dream Original en Nut Dream Original. Deze ‘melk’ soorten zijn allemaal gemaakt van plantaardige producten. Fijn wanneer je een lactose allergie hebt of wanneer je geen dierlijke producten wilt eten. Ik zelf ben geen veganist en ben ook zeker niet van plan dit te worden, maar ik denk wel dat het heel goed is als we minder dierlijke producten consumeren. Deze melk kan dan ook een goed alternatief zijn.

Ik heb nog niet alle vier de pakken getest, maar wel allebei de noten soorten. Op zich viel de smaak me niet tegen. Ik vind de Rice Dream lekkerder dan de Nut Dream, die is iets wateriger. Voor mij zijn deze melksoorten geen vervanging voor mijn lekkere koude glas melk. Maar in een smoothie of in de havermout vind ik het perfect! De havermout krijgt gelijk een noot-achtige smaak, en de smoothie heeft gelijk meer body. Hiervoor zou ik het dan ook zeker vaker gebruiken.

De producten zijn ook heel goed te gebruiken in bak recepten. Ga ik ook eens proberen!

Rice dream

Met de Rice Dream Almond Hazelnut maakte ik onderstaande heerlijke smoothie. Snel maken!

 

Dit heb je nodig voor 2 niet te grote glazen:

400 ml Rice Dream Almond Hazelnut

1 bevroren banaan, gepeld en in stukjes

1 el pindakaas

1 tl cacao poeder

 

Zo maak je het:

Doe alle ingrediƫnten in de blender en pureer goed tot je een mooie gladde smoothie hebt. Schenk in glaasjes en serveer direct.

Notensmootie

Wil jij ook zo’n pakketje met 4 pakken Rice Dream winnen? Like mijn pagina op Facebook of Instagram, deel dit bericht en maak kans!

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie