Speculaastruffels met witte chocolade & sinaasappel

5 december 2016

speculaastruffels-2

O kom er eens kijken wat ik voor lekkere truffels heb!

Speculaastruffels.. Klinkt dat niet als de perfecte zoete lekkernij voor sinterklaasavond? Bij ons staat er vanavond in ieder geval een schaaltje op tafel. Is weer eens wat anders dan pepernoten!

Vieren jullie allemaal nog Sinterklaas? Wij vieren het elk jaar met alles erop en eraan. Lootje trekken, cadeautjes, surprises, gedichten en natuurlijk lekker eten en drinken. Ik heb een grote pan zuurvlees gemaakt waarmee we de avond gaan starten. Lekker met dikke frieten en rode kool, mmm. Verder was ik van plan een saucijzenletter te maken, ook voor het blog, maar daar had ik helaas geen tijd meer voor. Gelukkig had ik deze speculaastruffels gisteren al gemaakt, dus die zijn sowieso van de partij.

Mocht je iets anders dan anders willen serveren op het heerlijk avondje heb ik nog een tweetal andere leuke recepten op mijn blog staan: pizza mijters en pepernotenijs. Beiden heerlijk en super leuk!

Deze speculaastruffels zijn onwijs makkelijk om te maken. Het recept is totaal anders dan die van de citroentruffels die ik al eerder met jullie deelde. Deze zijn op basis van roomkaas, wat veel sneller opgesteven is en dus veel makkelijker en sneller klaar. Fijn als je niet zoveel tijd hebt! Mocht je niet zo van witte chocolade houden dan kan je deze vervangen voor pure chocolade. Deze kan je alleen niet smelten in de magnetron, doe dit even au bain marie.

Het sinaasappelextract geeft een lekkere frisse smaak aan de speculaastruffel. En dat kan deze best wel heftige truffel goed hebben!

 

Dit heb je nodig voor ongeveer 30 truffels:

200 gr speculaasjes

120 gr roomkaas

paar druppels sinaasappelextract

200 gr witte chocolade

 

Zo maak je het:

Maal de speculaasjes fijn in de keukenmachine. Houdt 1 el achter, meng de rest met de roomkaas (in de keukenmachine gaat het makkelijkst). Voeg een paar druppels sinaasappelextract toe. Begin met weinig, zorg dat ie niet gaat overheersen! Pak een meloenbolletjesschepje en maak gelijke balletjes van het mengsel. Ik maakte ongeveer het formaat van een pepernoot. Rol met je handen tot een mooi balletje en leg op een bakplaat. Zet de bakplaat een half uurtje koud weg voordat je verder gaat.

Smelt de witte chocolade in de magnetron (ongeveer 3 minuten). Spies de truffels aan een prikker en dompel ze in de chocolade. Bestrooi met wat speculaaskruim en laat afkoelen totdat de chocolade hard geworden is.

speculaastruffels

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie