Spinaziesalade met geitenkaas, spek en veel groenten

17 juni 2014

Salade spinazie

Een super lekkere en gezonde maaltijdsalade.

Ik ben heel erg dol op koolhydraten. Een gerecht zonder pasta, couscous of aardappels vind ik dan eigenlijk ook niet af. Maar goed, ik weet heel goed dat koolhydraten dikmakers kunnen zijn, zeker als je er te veel van eet. Daarom dacht ik laat ik eens een salade met weinig koolhydraten maken. Geen pasta of aardappels dit keer! Sceptisch was ik, dat vult toch niet voldoende? Ha, dat had ik echt mis. Wat was deze salade lekker! Heel veel groenten en super gevuld. Ik heb echt geen honger meer gehad, maar voelde me wel super gezond. Daarom ben ik van plan meer van zulk soort salades te gaan maken. Dus wordt vervolgd!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

200 gr spinazie

klein bakje spekjes

3/4 courgette, in stukjes van 5 cm lang en 1 cm dik

stukje geitenkaas met honing

2 tomaten, in schijfjes

1 appel, in stukjes

handjevol zonnebloempitten of andere pittenmix

scheutje olie

citroensap

 

Zo maak je het:

Zet de grillpan op het vuur. Bak hierin de spekjes totdat ze bruin beginnen te worden. Voeg dan de courgette toe en bak een minuut of 5 mee, tot deze mooi bruin en gaar is. Meng de spinazie met de tomaten en de appel. Voeg de courgette en spek toe en meng door. Giet er een scheutje olijfolie en wat citroensap overheen, breng op smaak met wat peper. Roer goed door. Strooi op het laatst de pittenmix en de geitenkaas er overheen.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie