Mmmmm! Eén van mn favoriete wintergerechten. Lekkere spruitjes met mais, spek, aardappel en kaas.
Ik vind spruitjes echt heel erg lekker. Fijn voordeel is dat ze ook lekker goedkoop zijn waardoor je ze heel goed regelmatig op het menu kunt zetten. Dit recept is eigenlijk van mn moeder, dus ik heb het een beetje gejat maar ag ik denk niet dat ze het erg vindt. Het is vrij veel voor 2 personen, dus als ik dit maak doe ik een gedeelte in een klein ovenschaaltje wat ik dan invries. Mooi makkelijk als een van ons eens alleen eet!
Gebruik voor dit recept het liefst wel kleine spruiten. Deze zijn lekkerder omdat ze makkelijker egaal gaar worden.
Dit heb je nodig voor 2/3 personen:
1 zak spruitjes (500 gr), schoongemaakt en het hart ingesneden met een kruis
200 gr aardappelkrieltjes
1 ui, gesnipperd
1 tomaat, in blokjes
2 handen mais
1 bakje spekjes
half zakje geraspte kaas
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruitjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Liever iets te hard dan te zacht aangezien ze ook nog de oven in gaan. Bak in de wok het spek en de ui totdat de spekjes bruin beginnen te worden. Voeg de aardappeltjes toe en bak mee. Wanneer deze gaar en licht gekleurd zijn kan je de tomaat en mais toevoegen. Warm even door en voeg dan de spruitjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met de kaas. Schuif voor ongeveer 10 minuten in de oven, of totdat de kaas mooi goudbruin is.
1 Comment
[…] gaan deze spruitjes met zoete aardappel zeker vaker eten. Liever normale aardappel? Deze ovenschotel met spruitjes is ook […]