Stoofpeertjes in port

28 december 2014

Stoofpeertjes

Heerlijk zoete stoofpeertjes!

Afgelopen week plaatste ik een bericht over de Ruby Port van Offley die ik mocht testen. Ik beloofde jullie een recept met stoofpeertjes, dus bij deze!

Ik vind stoofpeertjes vaak een beetje saai. Niet lang genoeg gegaard, niet zoet genoeg, niet zo veel smaak.. Zelf had ik ze nog nooit gemaakt. Omdat ik een lekkere fles port in huis had, besloot ik die te gebruiken voor mijn stoofpeertjes. Zonde van de port? Welnee, ze waren heerlijk!! De port maakt het juist zoeter dan wanneer je rode wijn gebruikt. Volgende keer zou ik het zo weer op deze manier doen, de port is er perfect voor.

Voor extra smaak voegde ik een halve vanillepeul, steranijs, kruidnagel en kaneel toe. Vooral die steranijs vond ik echt een waardevolle toevoeging. Ik heb de peertjes zeker 3 tot 4 uur op het vuur gehad, de siroop was super lekker dik en zoet. Deze gaat nog lekker een keer over een toetje!

 

Dit heb je nodig voor ongeveer 13 stoofpeertjes:

2 kilo gieser wildeman stoofpeertjes, geschild maar met het stokje er nog aan

700 ml port

700 ml water

2 kaneelstokjes

2 kruidnagel

1 steranijs

halve vanillepeul

10 el suiker

 

Zo maak je het:

Doe alle ingrediƫnten in een grote pan en zet op het vuur. Zorg dat de peertjes onder staan zodat ze egaal garen. Laat de peertjes 3 tot 4 uur op laag vuur stoven. Als je ze zoeter wilt kan je gerust wat extra suiker toevoegen. Eet de peertjes als dessert of bij je hoofdgerecht.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie