Toblerone chocolade mousse

13 december 2015

Toblerone chocolademousse

Wie wordt hier nou niet blij van?

Nog een kleine 2 weken en dan is het alweer kerst. Wat is de tijd snel gegaan! Ik heb nog niet één kerst recept geplaatst. Was er zelfs nog niet mee bezig geweest. Maar vandaag hebben we even een power dagje gehad en heb ik meerdere kerstrecepten gemaakt. Ik ben van plan alle dagen een recept te gaan plaatsen zodat jullie hopelijk nog wat inspiratie op kunnen doen. Met het recept van vandaag gaat dat vast wel lukken: chocolade mousse van Toblerone. Need I say more?

Chocolade mousse is een dessert wat bijna iedereen lekker vindt denk ik. Ikzelf ben niet zo’n fan van de hele pure variant, liever heb ik een mousse van witte chocola of met fruit ofzo er bij. Nu weet ik dat je ook van melkchocolade een lekkere lichte mousse kunt maken. En wát voor 1! Een mousse op basis van Toblerone. Wauwww. Heul erg lekker kan ik wel zeggen. En je maakt hem met maar 3 (!!) ingrediënten! Oke en een klein beetje suiker, maar dat telt haast niet mee. Deze chocolade mousse is echt belachelijk makkelijk te maken, een kind kan de was doen. Een feestelijk toetje met minimale inspanning, perfecto lijkt me.

De basis van dit recept vond ik op internet. Ik wil jullie graag de originele bron geven, zij het niet dat alle sites die ik vond dezelfde receptuur aanhielden. Bij wie het dus vandaan komt: geen idee. Sorry, geen bronvermelding dus!

Ik kon ongeveer 6 glaasjes met de mousse vullen. Wil je liever grote porties, verdeel het dan over 4.

 

Dit heb je nodig voor 4 tot 6 personen:

200 gr Toblerone

250 ml slagroom

2 eiwitten

1 el suiker

 

Zo maak je het:

Klop de slagroom stijf in een schaal en zet even weg.

Ontvet een kom en klop de eiwitten hierin op met 1 el suiker en wat zout. Wil je meer tips om eiwitten op te kloppen? Klik even hier.

Doe de chocolade, min 2 blokjes (deze houdt je achter voor de garnering), in een schaaltje en verwarm 2 minuten op 600 watt in de magnetron. Als de chocolade zacht is meng je deze even goed door zodat alles smelt. Laat het niet te lang in de magnetron want dan verbrandt de nougat als een marsmallow.

Schep de slagroom beetje bij beetje bij de eiwitten en vouw deze als het ware door elkaar heen. Ga niet roeren want dan sla je alle lucht eruit. Voorzichtig omscheppen dus! Doe nu ook de gesmolten chocolade erbij. Ook deze schep je er voorzichtig doorheen. Schep de mousse in glaasjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Hak de laatste 2 stukjes Toblerone fijn en strooi over de mousse. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie