Tosti met banaan, chocopasta & pinda

3 juli 2016

Tosti nutella banaan1

Deze tosti met banaan, chocopasta, pinda en gezouten boter is het perfecte ontbijtje op een cheat day.

Zo, ik had zin in een vet ontbijtje. Of eigenlijk heb ik gisteren al bedacht dat ik hier vandaag zin in zou hebben. Ik wou deze tosti namelijk al een tijdje maken maar gezien het aantal calorie├źn en vetten stelde ik mijn plannen wat uit. Eerlijk gezegd had ik voor vandaag ook eerst iets anders in mijn hoofd. Mijn omelet wrapje is een super goed bekeken recept, ik wilde graag een variant voor jullie maken met spinazie en zalm. Maar.. Door de vele regen afgelopen weken is de spinazie oogst mislukt en had de supermarkt het niet. Omdat ik geen zin had om naar een andere supermarkt te rijden besloot ik dit recept, dat steeds in mijn achterhoofd aan het zeuren was, toch maar te maken. Man wat een succes.

Deze tosti is eigenlijk een afgeleide van de Elvis tosti. Wist je dat Elvis vaak een tosti met banaan en pindakaas at? Lijkt me lekker, maar niet heel erg spannend qua smaak. Omdat vriendlief walgt van pindakaas was dit ook geen optie, hij moet het natuurlijk ook lekker vinden. Deze variant op de Elvis tosti beviel hem gelukkig erg goed (hoe kan dat ook anders!).

Het is belangrijk voor dit recept dat je hazelnootpasta gebruikt. Welk merk je koopt maakt me niet uit, maar zorg dat je een lekkere hebt. De banaan die je gaat gebruiken moet goed rijp zijn zodat je volop die bananensmaak krijgt. Verder gebruikte ik voor dit recept gezouten roomboter en gezouten pinda’s. Die pinda’s had ik eigenlijk ongezouten gewild, maar die hadden ze ook niet. Dan maar gezouten proberen en kijken hoe dat smaakt. Uiteindelijk ben ik blij met het resultaat, je proeft echt lekker een zoutje maar niet te overheersend. Als je niet zo gek bent op zout gebruik dan gewoon ongezouten pinda’s, maar zorg dat de boter wel gezouten is. Dat is het allerlekkerste!

Ik bakte de tosti’s in de grillpan. Ik vind tosti’s die met boter ingesmeerd zijn het lekkerste uit de pan namelijk. Maar als je daar geen zin in hebt verwarm je gewoon het tosti ijzer.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

4 sneden wit brood

1 rijpe banaan, in plakjes

hazelnoot chocopasta

1 el gezouten pinda’s, gehakt

beetje gezouten roomboter

 

Zo maak je het:

Smeer 2 sneedjes brood in met chocopasta. Verdeel de banaan en de pinda erover en dek af met de andere sneedjes. Verwarm de grillpan. Smeer de bovenkant van je tosti in met roomboter en leg hem op deze kant in de grillpan. Terwijl de tosti ligt te bakken smeer je de andere kant van de tosti in met boter. Keer je tosti om wanneer deze bruin begint te worden. Bak totdat je tosti met banaan en chocopasta aan beide kanten mooi bruin is.

Tosti nutella banaan

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie