Truffels van witte chocola, citroen & kokos

27 maart 2016

Citroentruffels1

Deze combi maken de truffels onweerstaanbaar!

Eind van de maand betekent in foodbloggersland foodblogswaptijd. Iemand maakt iets van jouw blog, jij maakt iets van iemand anders blog. Ik kreeg deze maand het blog de Zoetekauw van Lianne toegewezen. Lianne blogt pas sinds december, maar heeft sinds die tijd al aardig wat recepten aan haar website toegevoegd. Zoals de naam van haar blog al doet vermoeden houdt ze zich voornamelijk bezig met zoete bakgerechten. Ik vind het leuk dat ze, terwijl de healthy style een echte trend is, lekker een bakblog begint waar de focus echt niet op gezond ligt. Leuk dat ze gewoon doet wat ze leuk vindt! Recepten die je op Lianne’s blog terugvindt zijn bijvoorbeeld kruidkoek, stol en tulband met stroopwafel en peren. Als je van bakken houdt moet je zeker even een kijkje nemen!

Op haar site kwam ik ook een recept voor truffels tegen. Pure chocolade truffels welteverstaan. Ze zagen er erg lekker uit, en aangezien ik nog nooit eerder zoiets gemaakt had leek het me erg leuk om ook mijn eigen truffels te maken. Omdat de Pasen in aantocht was leek het me leuk om ze wat frisser te maken, wat meer voorjaarsachtig. Na even denken besloot ik witte chocolade citroen truffels te maken, en deze dan te rollen in de kokos. Ik vond het een behoorlijk goed idee. Zo’n goed idee, dat ik ze vandaag weer gemaakt heb. Ik heb morgen een verjaardag en neem ze mee als cadeautje. Leuk toch?

Wat belangrijk is bij het maken van de truffels, is dat je mengsel super koud moet zijn. Vandaag was het dat niet, ik heb nu plumppuddinkjes in mijn bakje. Is niet heel erg hoor, als je dat gebeurt gooi ze dan even in de vriezer en draai ze later wat bij. Maar als je zorgt dat je mengsel gewoon goed koud is dan voorkom je dit gedoe. Begin dan ook een avond van te voren en laat het mengsel minimaal een nacht opstijven in de koelkast.

Wees creatief met dit recept! Ik maakte vandaag ook melkchocolade hazelnoot amaretto truffels. Ook erg lekker, je kan maken wat je wilt! Wanneer je pure of melkchocolade gebruikt moet je wel wat meer boter gebruiken, ongeveer 30 gram. Witte chocolade bevat al boter van zichzelf en heeft minder nodig.

O je ziet misschien dat niet al mijn truffels kokos hadden. Dat komt omdat Fabian niet tegen kokos kan, voor hem heb ik ze door de poedersuiker gerold.

 

Dit heb je nodig voor 30 truffels:

200 gr witte chocolade

160 ml slagroom

20 gr boter

2 ml bakaroma citroen

paar el geraspte kokos

 

Zo maak je het:

Verwarm de chocolade, slagroom, boter en het bakaroma au bain marie. Wanneer alles gesmolten is en je een mooi mengsel hebt giet je het in een bakje welke je een nacht in de koelkast zet.

Zet het bakje een uur voordat je gaat beginnen even in de vriezer.

Haal je bakje uit de vriezer en schep met een klein lepeltje (ik gebruik een meloen lepeltje) bolletjes uit het mengsel. Draai deze heel snel tussen je handen rond en rol dan door de kokos. Ga zo door totdat alle truffels af zijn. Zet het bakje nog even in de vriezer voordat je gaat serveren, dan weet je zeker dat ze mooi stevig zijn.

Citroentruffels2

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mariska 28 maart 2016 at 12:35

  Dit klinkt zo heerlijk, dit moet ik echt gaan onthouden 😀

  • Reply Sabine 31 maart 2016 at 10:51

   Dank Mariska! 🙂

 • Reply Desiree | Sweet Happinez 1 april 2016 at 05:32

  Dit ziet er echt super lekker uit!

  • Reply Sabine 3 april 2016 at 09:02

   Bedankt Desiree!

 • Reply Rowan 1 april 2016 at 20:27

  Ziet er heerlijk uit, mooie foto’s ook!!

  • Reply Sabine 3 april 2016 at 09:02

   Dankjewel Rowan! 🙂

  Geef een reactie