Jammie, lekkere tzatziki!
Tzatziki is echt een van mijn favoriete smeersels. Lekker fris, pittig en behoorlijk gezond. Ik had hem pas al een keertje proberen te maken, maar ik moet eerlijk bekennen dat ie toen helemaal mislukt was. Ze hadden bij de supermarkt geen Griekse yoghurt meer, dus had ik maar Turkse meegenomen. Nou, dat werkt dus niet. Naast dat ik de komkommer niet voldoende had laten uitlekken waardoor er te veel vocht uit kwam, was de yoghurt veel te dun. Het werd dus eigenlijk een soort soepje. Geen succes! Zorg dus dat je echte Griekse yoghurt hebt en dat je de komkommer heel goed laat uitlekken. Dan is het een toppertje!
Dit heb je nodig voor een grote kom:
3/4 komkommer
4 grote el Griekse yoghurt
2 tenen knoflook, geperst
2 takjes munt (alleen de blaadjes), fijn gesneden
gedroogde chilivlokken
1 el citroensap
bosje bieslook, fijn gehakt
Zo maak je het:
Snijd de komkommer in vieren en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer en doe deze in een vergiet. Druk een aantal minuten heel erg goed met een lepel op de komkommer zodat deze zo veel mogelijk vocht verliest. Doe de komkommer in een schaaltje en meng alle andere ingrediënten er door heen. Breng op smaak met wat zout en peper en serveer met een lekker stokbroodje.
No Comments