Vapiano

29 mei 2014

Vapiano-111

Wat was het een leuke dag en wat een verrassend leuk restaurant!

Wat vond ik het stoer: mijn eerste echte foodblogevent! En wat was het leuk! Afgelopen zaterdag heb ik een paar uurtjes mee mogen kijken bij Vapiano in Amsterdam. Vapiano is een keten, inmiddels 5 vestigingen in Nederland, die verse pasta’s, pizza’s en andere Italiaanse lekkernijen verkopen. Het is een handig concept: bij binnenkomst krijg je een pasje en daar scan je alles op wat je eet en drinkt. Achteraf betaal je datgene dat op je pasje staat. Het eten is erg betaalbaar en het restaurant bijzonder leuk. Je hebt absoluut niet het gevoel dat het een keten is!

Vapiano-28

De reden dat ik hiervoor was uitgenodigd is dat Vapiano een nieuwe menukaart krijgt. Door het uitnodigen van foodbloggers hopen ze hier meer bekendheid aan te geven, maar vooral willen ze bekendheid voor hun verse producten. Want echte alle ingrediënten zijn hartstikke vers. We begonnen onze dag met een barista workshop. Wat deed deze Griekse jongen het leuk! Het bleek de beste barista van Griekenland te zijn, en ja, dat was aan de koffie te proeven. We mochten zelf oefenen met het maken van de perfecte cappuccino. Bleek nog lang niet makkelijk. Wist je dat de melk eigenlijk door de koffie heen moet en dan alleen het laatste beetje dikkere schuim bovenop? In Nederland krijg je vaak half koffie, half melk. Geen vermenging. Dat het anders kan en dan lekkerder smaakt liet hij ons direct zien en proeven.

Vapiano-103 Vapiano-112 Vapiano-44Vapiano-58

Na de koffie workshop mochten we aan de gang met de pasta. Vapiano heeft een speciale machine waar ze verse pasta in maken. Handig! Om de dag wordt er nieuwe pasta gemaakt. Alles is dus echt super vers. Nadat we een kijkje in de keuken hadden genomen was het tijd om zelf te gaan koken. Ik koos voor de pasta met garnalen. Jam! Nadat de pasta klaar was hebben we heerlijk gesmikkeld.

Aan het einde kregen we nog een heerlijk dessert en een leuke goodiebag. Ik kan wel zeggen dat het een erg geslaagde dag was en dat ik hoop dat er nog veel van zulke dagen zullen volgen.

Vapiano bedankt voor de leuke dag, ik kom zeker nog eens terug!

Ps. alle credits voor de fotografie zijn voor Geert Broertjes!

Vapiano-131 Vapiano-169 Vapiano-84Vapiano-187 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie