Wentelteefjes

4 mei 2014

Wentelteefjes

Dit vind ik nou echt een fijn ontbijtje. Heerlijke klassieker!

Een van de fijne dingen aan weentelteefjes vind ik dat na het bakken het hele huis lekker ruikt. De lekkere geur van gesmolten boter, kaneel en geroosterd brood mag ik graag ruiken op een zondagochtend, dat betekent namelijk dat we een heerlijk ontbijtje hebben! En lekker gemakkelijk om te maken, dat is ook fijn.

Ik denk dat je zelfs alle ingrediënten wel in huis hebt: eieren, suiker, boter, kaneel en niet te vergeten een (oud) wit broodje! Je kan gelijk aan de slag dus.

Het maken van wentelteefjes is niet moeilijk. Toch hier enkele tips zodat je geen klef zwart broodje krijgt:

– Dep de broodjes in de melk, verzuip ze niet! Te veel vocht maakt dat je broodjes klef worden.

– Zorg dat de pan heet is, maar op laag vuur staat wanneer je gaat bakken. Zo wordt de buitenkant niet zwart terwijl de binnenkant nog nat is.

– Doe wat extra boter in de pan wanneer de pan te droog wordt. Zorg dat beide kanten van het brood wat boter hebben gezien, dit komt de smaak en kleur ten goede.

 

Dit heb je nodig voor 8 wentelteefjes:

8 sneetjes wit casino brood, korstjes weggesneden

1 ei

200 ml melk

1 el suiker

1 el vanille suiker

2 tl kaneel

stukje boter

 

Zo maak je het:

Verwarm een grote koekenpan op het vuur met wat boter. Meng de melk, suiker, vanillesuiker, 1 tl kaneel, ei en een snufje zout door elkaar. Dep hier voorzichtig de eerste 4 sneetjes brood 1 voor 1, aan beide kanten in. Leg dan in de pan en bak aan beide zijden zo’n 4 minuten of totdat de broodjes mooi goudbruin zijn. Voeg de rest van de kaneel toe aan de melk en herhaal de stappen. Strooi op het laatst nog wat poedersuiker over de wentelteefjes.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie