Wortel linzen soep

8 januari 2017

wortel-linzensoep1

Fijne, kruidige wortel linzen soep.

Jeetje, het is alweer januari! Laat ik beginnen met jullie allen een gelukkig nieuw jaar te wensen, mag nog net geloof ik. Hopelijk hebben jullie hele fijne feestdagen gehad! Jullie hebben mij deze dagen in ieder geval weer goed weten te vinden, ondanks dat ik bijna geen bericht geplaatst heb. Dank daarvoor! Ik had echt grote plannen voor de decembermaand, maanden ervoor had ik al een lijstje met recepten bedacht. Helaas niets van de terecht gekomen omdat ik even bezig was met andere dingen. Hele leuke dingen hoor, dat zeker. Maar mijn blogtijd schoot er even bij in!

In november / december zijn Fabian en ik weer bezig geweest met de kerstfolder voor Boni supermarkten. 2 folders waarin alle sfeerfotografie van onze hand is. Tof he! Ik vond het super leuk om te zien hoe we ten opzichte van 2015 alweer gegroeid zijn. De foto’s zijn zo veel mooier, veel creatiever en beter in balans. Aankomende weken komen er ook weer foto’s van ons in de folder, dit keer met stamppotten. Het recept dat erbij hoort komt in de winkels te liggen. Jullie gaan wel even kijken he?

Verder is er nog iets anders super leuks gebeurd in november / december. Ik heb namelijk een nieuwe baan! Afgelopen maandag ben ik begonnen als HR Business Partner bij Yokogawa in Amersfoort. Een super mooi bedrijf waar ik een heel fijn welkom heb gehad. Ik kijk ontzettend uit naar deze mooie uitdaging. Het is een volgende stap in mijn loopbaan, en er liggen veel mogelijkheden om mezelf te kunnen ontwikkelen. 16 december heb ik dan ook afscheid genomen bij Micronic. Een heel fijn afscheid, ik had het me niet beter kunnen voorstellen. Veel mooie woorden, cadeaus die super goed bij mij passen en veel lieve succeswensen. Hierna heb ik twee weken vrij gehad waarna ik op 2 januari dus naar Amersfoort mocht. Na deze eerste week heb ik er nog meer zin in!

Je snapt wellicht dus wel dat bloggen er voor mij even niet inzat. Nu is het januari, en ben ik echt van plan het weer op te pakken. Ik ga ietsje minder werken waardoor ik hier ook meer tijd voor heb, heel erg fijn. Als het goed is gaan jullie dan ook elke week zeker weer 2 of 3 berichten zien. Mochten jullie suggesties hebben laat het dan maar weten he?

wortel-linzensoep2

Ik trap het jaar af met deze wortel linzen soep. En jeetje, was is ie lekker. Heerlijk kruidig door alle specerijen die er in zitten. Doordat er linzen in zitten vult de soep ook erg goed. Voor mij is deze wortel linzen soep perfect om mee te nemen naar het werk. Gezond, vullend en ’s ochtends geen gedoe omdat je de soep al klaar hebt staan. Blijvertje!

 

Dit heb je nodig voor een flinke pan, ongeveer 6 grote kommen:

400 gr wortel (geschild indien nodig)

scheutje olijfolie

2 uien, gesnipperd

10 gr verse gember, geschild en in dunne plakjes

2 tenen knoflook, geperst

2 tl garam masala

1,5 tl gemalen komijn

1,5 tl gemalen koriander

1 blokje tomaten puree (7 gr)

1 blik tomatenblokjes (400 gr)

1,5 l groentenbouillon

250 gr rode linzen

2 tl sambal

4 tl appelcider azijn

crème fraîche ter garnering

verse koriander ter garnering

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels in stukjes van 1 cm en leg deze op een bakblik. Bestrooi met wat peper en zout giet er wat olijfolie over. Hussel door elkaar en schuif 30 minuten in de oven. Roer tussendoor af en toe even om.

Verwarm wat olie in een soeppan en fruit de uien op laag vuur. Als ze glazig zijn voeg je de gember, knoflook, garam masala, komijn, koriander en peper en zout toe. Bak een paar minuten mee en voeg nu de tomatenpuree toe. Bak een minuut of 2 en voeg de tomatenblokjes, linzen, sambal en bouillon toe. Laat een minuut of 20 op zacht vuur koken totdat de linzen gaar zijn.

Voeg de wortel en de azijn toe. Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad. Schep de soep in kommen en lepel er wat crème fraîche in. Bestrooi met wat blaadjes koriander en eventueel wat gedroogde chili.

wortel-linzensoep

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mirko 27 juni 2017 at 15:46

    Nomnomnom, thanks voor het recept! 🙂

  • Geef een reactie