Wortels geroosterd in Baharat kruiden

2 mei 2017

De lekkerste.

Wortels, ik eet ze tegenwoordig steeds vaker. De afgelopen jaren heb ik ze elke keer in de tuin verbouwd en veel te weinig gegeten, terwijl ze nu toch echt regelmatig op het menu staan. Hoe dat komt? Baharat kruiden, het antwoord op alles.

Ik schrijf dit bericht niet om reclame te maken, ik word er ook niet voor betaald. Maar de baharat kruiden van Johnny Boer vind ik gewoon geweldig. Als je ze van een ander merk hebt natuurlijk ook geen probleem, maar zorg dat je in ieder geval een potje in huis hebt.

Deze wortels bereid je in de oven. Door ze te roosteren wordt de zoete smaak nog meer aangezet. De kruidige Baharat kruiden maken het geheel af. Eet ze met een lekker stukje zalm en gebakken aardappeltjes, yum.

Zo, kort maar krachtig dacht ik zo. Soms hoef je niet veel woorden te gebruiken om een top gerechtje te omschrijven.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

400 gr wortels, geschild en in friet vorm gesneden

2 el zonnebloemolie

2 tl Baharat kruiden

wat grof zeezout

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat. Schenk de olie erover en verdeel de kruiden en het zout. Hussel de wortels goed door totdat ze rondom bedekt zijn. Schuif 30 minuten in de oven, hussel tussendoor een keertje. Serveer direct.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie