Worteltaart met appel en geitenkaas

23 mei 2014

Worteltjestaart

Heel erg lekkere worteltaart!

Oke, ik weet dat het er op de foto een beetje aangebrand uit ziet. En ja, ik heb de geitenkaas iets laten verbranden. Ik vond echter dat de foto er nog best mee door kon en vandaar dat ie er gewoon op staat.

Dit is een recept van Yvette van Boven. Je weet wel, die van Home Made. Dit recept komt uit de Home Made Zomer, een van mijn favoriete kookboeken. De tekst die Yvette bij dit gerecht heeft geschreven is: Maak dit. En ja, dat kan ik alleen maar beamen! Het is echt heel erg lekker. De appel en geitenkaas geven het gerecht een lekker fris tintje. En het is ook nog eens heel erg makkelijk te maken want je hoeft bijna niets voor te bakken/koken. Als dat niet handig is weet ik het ook niet meer!

 

Dit heb je nodig voor 1 hartige taart:

8 wortels, geschrapt

7 plakken bladerdeeg of hartige taart deeg, ontdooid

1 ui, in halve ringen

1 friszure appel, geschild en in dunne schijven

100 gr honing-geitenkaas

150 ml wortelsap

3 eieren

100 gr crème fraîche

paar takjes verse tijm

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de worteltjes samen met een beetje zout in ongeveer 8 minuten beetgaar. Giet af en snijd de wortels in de lengte doormidden. Zet even weg.

Vet een bakblik in met een beetje boter. Leg de velletjes bladerdeeg in de vorm en zorg dat je de bodem en zijkanten mooi bedekt hebt. Druk goed aan en prik de bodem in met een vork. Zet een half uurtje in de koelkast.

Verdeel de ui en appel over de bodem van de taart en leg daar de wortels op. Verkruimel daarna de geitenkaas over de taart. Klop de crème fraîche met het wortelsap en de eieren los. Breng op smaak met peper en zout en giet over de taart. Maal er nog wat extra peper over en rits de takjes tijm over de taart. Bak in ongeveer 35-45 minuten mooi gaar. Is de bovenkant bruin maar het ei nog niet gestold? Leg er dan een velletje aluminiumfolie op en zet nog even terug in de oven.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie