Zalm in filodeeg met ricotta

17 december 2015

Vispakketjes1

Super easy hoofdgerecht.

Zijn jullie er al uit wat je met kerst gaat maken? Is altijd lastig he. Je wilt wel iets bijzonders doen, maar niet uren in de keuken staan en zeker niet als je gasten er zijn. Het allerfijnste is dan als je al iets hebt voor kunnen bereiden of dat je iets maakt dat heel weinig voorbereidingstijd kost. Vorig jaar maakte ik met kerst daarom de volgende dingen:

Voor: aardperensoep. Bijzonder, maar makkelijk te maken en goed voor te bereiden.

Hoofd: stoofvlees, waaronder deze kipstoof. Het hele huis rook al lekker toen de gasten binnen kwamen.

Na: witte chocolade creme brulee. Een ontzettend succes want o zo lekker. En deze maak je al een dag van te voren, handig.

Iets bijzonder lekkers op tafel zetten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn of heel veel tijd te kosten. Het belangrijkste is dat je mooie ingrediënten hebt en dat je alles goed op smaak brengt. Gebruik dus ruim kruiden, zout, peper en bijvoorbeeld chili. Veel smaak betekent vaak ook veel resultaat!

Dit receptje voor zalm in filodeeg is een van die snelle recepten die weinig voorbereiding behoeven. Echt super snel klaar, je hebt er hooguit 15 minuten werk aan en dan nog een klein half uurtje oventijd. Alle tijd dus om gezellig bij je gasten te zitten. En als je dan toch deze vis in de oven zet, zet dan ook deze aardappel-knolselderijgratin erin. Zó lekker! Binnenkort plaats ik ook mini 1 persoons gratinetjes, een soort rosti maar dan anders. Ook heul erg lekker.

Je kan voor deze pakketjes ook bladerdeeg gebruiken. Het deeg blijft dan zachter, bij filodeeg wordt het heel knapperig. De gaar tijd zal ongeveer hetzelfde zijn.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 zalmmoten

4 blaadjes filodeeg

6 el ricotta

scheutje citroenolijfolie

2 tl gemalen venkelzaad

gedroogde chili vlokken

1 grote hand spinazie

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200  °C. Laat het filodeeg ontdooien en leg dan 2 plakjes op elkaar. Pak de zalmmoten, en masseer deze met het venkelzaad, wat chili, en flink peper en zout. Leg met de mooie kant (de bovenkant) naar beneden op het filodeeg, Meng de ricotta met een scheutje citroenolijfolie, wat chili en peper en zout. Schep een paar el op de zalm en smeer uit. Leg er wat spinazie op en vouw je pakketje dicht. Je kan het filodeeg dichtplakken door de zijkanten met wat citroenolijfolie in te smeren. Draai je pakketje om en schuif de zalm ongeveer 25 minuten in de oven totdat je filodeeg knapperig is en je zalm gaar.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie