Zalmburgers

1 augustus 2015

Zalmburger

Gezond en o zo lekker.

Gister publiceerde ik een review over het vispakket dat ik van John West ontving. Naast een review wilde John West graag dat ik een recept met een van de producten zou maken. Nou, geen probleem! De meeste producten in het pakket waren echter bewerkte producten (sausje, paté etc.) die dus helaas niet bruikbaar waren voor een recept. Maar gelukkig was daar het blikje zalm. Een blikje waar je alle kanten mee op kunt!

Faab en ik zijn nog steeds op de gezonde tour. Door goed te eten, actief te sporten en een goede begeleiding van TomFit ben ik al 8 cm van mijn navelomtrek kwijt! Ik ben heel blij, dat snap je.  Faab gaat ook als een speer! Super dus! Maar elke keer opletten met eten vind ik best wel lastig. Het is daarom belangrijk om gezonde gerechten te bedenken die een feestje zijn om te eten. De ene keer gaat dat wat beter dan de andere keer, maar met dit blikje zalm wist ik wel raad.

Eerlijk gezegd had ik nog nooit een zalmburger gegeten. Maar omdat ik al wel eens rode bieten burgers had gemaakt wist ik dat er iets nats en iets droogs toegevoegd moest worden. Dus he, hoe moeilijk kan het zijn? Heel erg makkelijk zelfs, ik was in 1 keer helemaal tevreden en we hebben heerlijk gesmuld.

Ik gebruikte voor de burger kruiden die ik zelf in de tuin heb staan. Koriander vind ik heerlijk met zalm, maar ik weet dat niet iedereen dat waardeert. Ben je er niet zo gek op, dan kan je de koriander vervangen voor bijvoorbeeld peterselie. Je krijgt dan een totaal andere smaak maar dat zal ook best smaken!

Wij aten een heerlijk broodje bij de burger. Liever geen brood? Maak er een lekkere salade bij!

 

Dit heb je nodig voor 2 burgers (dit is voor 2 personen lunch of 1 persoon diner):

1 blikje wilde zalm van 213 gr, uitgelekt en evt vel en graat verwijderd

1 ei

bosje koriander, alleen de blaadjes

2 à 3 tl kappertjes

1 bosui, klein gesneden

1 volle tl sambal

1 kleine el bloem

2 el citroensap

 

Ook op zo’n lekker broodje?

2 sneden lekker brood

2 volle el magere kwark

beetje rucola

1/2 avocado, in plakjes

 

Zo maak je het:

Doe de zalm samen met alle andere ingrediënten in een bakje. Voeg ruim peper en wat zout toe en meng het geheel goed door. Proef of je het mengsel pittig genoeg vindt, voeg anders nog wat sambal toe. Verdeel de zalm in 2 porties en maak met je handen 2 bollen. Druk een klein beetje plat, maar niet te veel want dan vallen ze uit elkaar. Verwarm wat olie in de pan en leg de zalmburger er in. Druk deze nu voorzichtig aan zodat deze wat platter wordt. Bak de burger aan beide kanten op middelhoog vuur totdat de zalm mooi bruin en warm is.

Besmeer in de tussentijd de sneetjes brood met de kwark. Maal er ruim peper overheen. Verdeel de rucola en de avocado, en leg de zalmburger erop zodra deze klaar is.

 

Zalmburger 2

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Geerten 1 augustus 2015 at 10:37

    Hoi Sabine, wij hebben de zalmburger al gemaakt op een Weber bbq met deksel. Bakplaatje gebruikt in plaats van bbq rooster. 2 Keer 4.minuutjes en voila, heerlijk!!! Groetjes! x

  • Reply Sabine 3 augustus 2015 at 20:21

    He pap, super dat ze goed gelukt waren! Goed idee om ze op de bbq te doen, lijkt me heerlijk. x

  • Geef een reactie