Zalmrolletjes met komkommer en mierikswortel roomkaas

15 februari 2015

Zalmrolletjes

Een makkelijk, snel en lekker hapje met zalm.

Op de tennisbaan kreeg ik van de week een verzoekje: zou je eens een hapje met zalm willen plaatsen? Vriendlief sprong een gat in de lucht, hij is dol op zalm! Ik vind het super leuk als mensen me vragen om een bepaald gerecht te maken, dus natuurlijk heb ik iets verzonnen.

Zalm en komkommer zijn echte vrienden. De frisse smaak van de komkommer matcht perfect met de rokerige vette zalm. Mierikswortel vind ik ook erg lekker bij beide. Ik had nog een potje mierikswortel staan van toen ik bietenburgers maakte, dus dat kwam goed uit. Ik mengde voor de zalmrolletjes de mierikswortel met roomkaas, wat super lekker bleek.

Ik kocht gewoon normale gerookte zalm. Dit bleek geen handige zet voor dit recept: ik moest veel zalm wegsnijden omdat de plakjes in een soort driehoek waren. Daarom raad ik je aan om speciale sandwich zalm te kopen. Dit zijn mooie rechte plakjes zodat je niets weg hoeft te snijden. Je kan deze kopen bij de Albert Heijn.

Voor de finishing touch rolde ik de rolletjes door sesamzaad. Zwart sesamzaad hebben ze niet overal, ik kocht het bij de vitasia weken van Lidl. Blanke sesam hebben ze wel in de meeste supermarkten.

 

Dit heb je nodig voor 10 hapjes:

10 plakjes gerookte zalm in sandwich plakken

1 komkommer

half pakje roomkaas

2 a 3 tl mierikswortel

sesamzaadjes

 

Zo maak je het:

Meng de roomkaas met 2 tl mierikswortel. Proef of je hem pittig genoeg vindt, zo niet voeg dan nog een tl toe. Meng er wat zout en peper door en zet even weg. Was de komkommer. Je hebt niet alles nodig, het stuk komkommer dat je gaat gebruiken is een halve cm korter dan je plakjes zalm. Leg deze dus naast elkaar en snijd de komkommer door op de juiste plek. Maak met de kaasschaaf mooie dunne plakjes van de komkommer. Leg een plakje zalm op een schone snijplank en leg er een plakje komkommer op. Het is het mooist als de komkommer en zalm even breed zijn zodat je geen overlappend stuk vis krijgt. Snijd de zalm dus op de juiste breedte. Lepel een volle tl roomkaas op de komkommer en smeer uit. Rol het geheel op en dep in de sesamzaadjes. Leg op een mooie snijplank en serveer.

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie