Mmmm! Deze kip is zó lekker, je likt er letterlijk je vingers bij af. De saus lijkt misschien aangebrand, maar dit is de karamelisatie van de bruine suiker en tomatenpuree.
Ik vind deze kip echt een toppertje. Lekker zoet, plakkerig, mals.. Het maakt niet uit wat voor kip je gebruikt, maar ik geef de voorkeur aan tv-boutjes, vleugels of de ‘spare ribs’. Serveer het met zelfgemaakte frieten of smashed potatoes als hoofdgerecht, of op een feestje als hapje. Vergeet dan niet servetjes uit te delen, want vieze handen zijn gegarandeerd.
Dit heb je nodig voor 2 personen (als onderdeel van het hoofdgerecht):
275 gr kip (tv-boutjes, vleugels of ribs)
scheut ketjap
2 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree van 70 gram
3 el sojasaus
1 el bruine suiker
Zo maak je het:
Leg de kip in een bak en overgiet met een goede scheut ketjap. Pers 2 tenen knoflook boven de bak en roer goed door. Laat minimaal 1 uur marineren. Keer de kip af en toe om zodat de ketjap er goed in kan trekken.
Verwarm wat olie in de hapjespan op het vuur en giet de kip met de marinade in de pan. Bak een paar minuten aan beide kanten aan. Zet het vuur lager. Voeg de tomatenpuree en sojasaus toe en laat 5 minuten bakken. Voeg dan de bruine suiker en peper toe (geen zout, de sojasaus is zout genoeg) en meng goed door. Laat nog een paar minuten bakken totdat je een heerlijke sticky saus hebt. Serveer met in ieder geval een servetje!
18 Comments
Wauw die sticky kip is lekker goed gelukt ! Ik zocht op internet naar een lekker kip gerecht en jawel hoor had dit gevonden had alles in huis en tis nog lekker ook!
Super Zina, bedankt!
[…] jullie dat ik nog een lekker kip gerechtje op mijn blog heb? Sinds jaar en dag is de sticky kip favoriet bij veel mensen, deze staat dan ook altijd in de top 10 van beste bekeken recepten. De […]
[…] Zoete sticky kip […]
[…] Zoete sticky kip […]
Lijkt erg lekker, maar… ik hou niet zo van kluiven. Kan het ook met hele kippenbouten,
Favoriet recept hier. Maar dan met kippendij.
Lekker mals en we houden niet van kluiven…
Marineren met 1/3 zoete ketjap, 1/3 keukenstroop en 1/3 tomatenketchup.
Bakken op de bbq of onder de gril.
Eventueel knoflook, peper toevoegen.
Hoi Sabine, wat is het verschil tussen ketjap en sojasaus ?
Volgens mij zit daar geen verschil in!
Ik wil het nl gaan proberen
Graag je reactie
Ketjap is een mengsel van verschillende ingrediënten waaronder sojasaus. Ketjap smaakt zoeter en minder hartig dan sojasaus dus er zit echt wel verschil tussen 🙂
Hoi Sabine, gebruik je bij deze sticky kip donkerbruine basterdsuiker of de lichtbruine?
Groet, Teuni
Ik wil ook graag het verschil tussen de sojasaus en kecap even weten
Vandaag de sticky kip gemaakt, daar ik kluiven vies vind 🙂 heb ik ze met kipfilet gemaakt, maar wat was dat lekker! Dit recept is een blijvertje.
Gemaakt met gehaktballetjes…ook yumm
[…] Zoete sticky kip – Cuisinevansabine.nl […]
het lijkt me heerlijk begrijp alleen niet dat je de kip maar een paar minuten moet bakken?
Dit is zo’nel lekker recept! Al regelmatig gemaakt. Ik maak het met kleine kipfilet blokjes, op een ciabatta met sla, creme fraiche en chili saus. Heerlijk! Nu voor je eerst proberen met kipstuckjes. Ben benieuwd of dat net zo lekker is. Dank je w voor dit fijne recept!
Uhm peper?