Een zuurkoolschotel met een zomers tintje.
Oke, in de zomer eten we meestal geen zuurkool meer. Maar in het voorjaarlust ik het nog best! En doordat er perzik in deze schotel zit heeft de zuurkool een lekker zomers karakter. De stroganoffkruiden geven juist extra veel smaak aan het gehakt en de creme fraiche maakt het lekker zacht. Ik vind dit een van de lekkerste manieren op zuurkool te eten. Het is ook nog eens makkelijk te maken en best een low budget recept. Wij zijn maar met zn tweetjes en dan is 1 zo’n ovenschaal echt te veel, dus we vriezen altijd de helft in voor een andere keer. Dat kan erg goed met dit gerecht. Altijd handig een restje in de vriezer!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
1 zakje zuurkool van 500 gr
6 grote aardappels, geschild
1 rode paprika, in kleine stukjes
500 gram rundergehakt
1 zakje stroganoff kruiden
200 ml crème fraîche
6 halve perziken, in schijfjes
scheutje melk
beetje gedroogde chili
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappels totdat ze gaar zijn. Kook in de tussentijd de zuurkool ongeveer 12 minuten. Rul het gehakt samen met de stroganoff kruiden en de chili totdat het gehakt gaar is. Voeg de paprika toe en bak mee. Voeg dan de zuurkool, perziken en 2/3 van de crème fraîche toe en roer samen met wat peper en zout goed door. Maak aardappelpuree van de aardappels, melk en crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Schep het zuurkool mengsel in een ovenschaal en sluit af met de puree. Schuif 15 minuten in de oven en daarna 10 minuten onder de grill totdat je puree mooi goudbruin is.
3 Comments
Makkelijk te maken en mijn gasten hebben heerlijk gegeten! Dank je!
Vandaag dit recept gemaakt en het was heerlijk. Perzik heb ik niet in de schotel gedaan maar wel (koud) uit bik erbij gegeten. Bedankt.
Lijkt me heerlijk. Ik heb het recept geprint en ga hem binnenkort maken. Bedankt