Zuurkool met stoofpeertjes en komijn

12 januari 2014

Zuurkool

Vroeger hield ik niet zo van zuurkool. Mn moeder probeerde het nog wat op te leuken met ananas of rozijntjes, maar echt lekker vond ik het niet. In deze combinatie lust ik het echter wel elke week. Lekker!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

5 vastkokende aardappelen

olijfolie

2 uien, gesnipperd

1 zak zuurkool van 500 gr, uitgelekt

1 pot stoofpeertjes van 350 gr, uitgelekt en in plakjes

1 el komijnzaad

1 bakje spekjes

half zakje geraspte kaas

 

Zo maak je het:

Verwarm de over voor op 200 °C. Boen de ongeschilde aardappelen schoon en snijd in dunne plakken. Kook ze 10 minuutjes in water met zout. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en fruit de uien en het spek samen met de komijn. Breng op smaak met zout en peper. Wanneer het spek mooi bruin is geworden kan je de uitgelekte zuurkool toevoegen en kort meebakken totdat deze warm is. Voeg eventueel wat extra komijn toe indien nodig.

Giet de aardappelen af en laat even staan. Leg de plakjes peer dakpansgewijs op de bodem van een ovenschaal. Schep de zuurkool erop en sluit af met de aardappelschijfjes die je ook dakpansgewijs neerlegt. Bestrooi met de kaas en bak hem daarna 30 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Lekker met een speklapje!

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ank 4 april 2018 at 20:03

    Aaah, wat een hoeveelheid lekkere dingen!! Hoe krijg ik het klaar om het allemaal te proeven??!

  • Reply Sandra 9 december 2021 at 10:37

    Eh…vraagje…en waar blijven de stoofpeertjes dan? Of moeten die als afsluiter bovenop dakpansgewijs i.p.v. de genoemde aardappelschijfjes?

  • Geef een reactie